Τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος έπεσε θύμα του χουλιγκανισμού, το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, αναζητούν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση της επίθεσης Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι αστυνομικές αρχές μιλούν για ευκαιριακή, στιγμιαία επίθεση. Όπως συμπεραίνουν, η μοιραία επίθεση έχει συντελεστεί στο πρώτο στάδιο επαφής των οπαδών της ΑΕΚ με τους Κροάτες χούλιγκαν. Ο δράστης φαίνεται να έχει πλήξει τον 29χρονο, χωρίς να έχει υπάρξει σωματική επαφή ή συμπλοκή ανάμεσά τους. Τον «κάρφωσε», επειδή βρήκε την... ευκαιρία. Ο δράστης δεν φαίνεται να ακολουθεί και να καταδιώκει το θύμα, όταν άλλη ομάδα χούλιγκαν του καταφέρνει χτύπημα με το ρόπαλο. Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει καταθέσεις, πειστήρια, DNA, αλλά και τα στοιχεία από τα κινητά τηλέφωνα των χούλιγκαν.

Σε ένα από τα τηλέφωνα, Κροάτης χούλιγκαν αναζητά διαδρομές για να φτάσει στην Αθήνα μέσω Πάτρας, ενώ παράλληλα έχουν εντοπιστεί διευθύνσεις για διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους, για συγκεκριμένη τοποθεσία στο Μαρούσι, ενώ η τελευταία αναζήτηση αφορά στο σταθμό Ειρήνη, όπου το τάγμα θανάτου εγκατέλειψε τα οχήματά του.

Κομβικής σημασίας, πλέον, είναι η έκδοση διάταξης από τους δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να ανοίξουν όλα τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων. Από την ανάσυρση δεδομένων ευελπιστούν ότι κάποιος θα έχει τραβήξει βίντεο με το κινητό του, που αποτυπώνει τη στιγμή αλλά και το δράστη του εγκλήματος. Άλλωστε, οι χούλιγκαν συνηθίζουν να απαθανατίζουν τις επιθέσεις και συμπλοκές τους.

Από την πλευρά του, την ίδια εκτίμηση έκανε και ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «οι χούλιγκαν έχουν φωτογραφίες, ακόμη και από τη στιγμή της δολοφονίας» στα κινητά τους. Εξήγησε πως «οι αστυνομικοί εξετάζουν τα βίντεο στιγμή-στιγμή βλέποντας τα τατουάζ», ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει ελπίδα για την ταυτοποίηση του δράστη, αν δεν βρεθεί μέσω κινητού, είπε πως η επόμενη λύση είναι ο εντοπισμός του μέσω DNA. Τόνισε, πάντως, πως «μέσα από τα κινητά θα βρεθεί η θέση όπου βρισκόταν ο καθένας» και κατέληξε πως «τώρα είναι όλοι ύποπτοι».

Μάλιστα, οι Αρχές εκτιμούν ότι DNA του 29χρονου Μιχάλη ίσως εντοπιστεί σε δύο πτυσσόμενα μαχαίρια τα οποία έχουν εντοπιστεί κι έχουν κατασχεθεί. Το ένα ανήκει σε συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής και το δεύτερο σε έναν 23χρονο Κροάτη. Σε αυτά υπάρχει ελπίδα μήπως βρεθεί δείγμα DNA του 29χρονου, καθιστώντας, δηλαδή, δυνατή την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας. Οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν σε αυτά τα δύο μαχαίρια, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, τα δείγματα DNA από τα ρούχα του 29χρονου ή από τα νύχια του είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν με αυτά των συλληφθέντων.

Πάνω στο σώμα και τα ρούχα του 29χρονου έχουν εντοπιστεί ξένα DNA, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο εντοπισμός του δολοφόνου του είναι εύκολη υπόθεση, καθώς είναι πολλοί οι άνθρωποι που ακούμπησαν τον Μιχάλη το μοιραίο βράδυ.

*Δημοσιεύθηκε στην On time στις 18/08/2023.