Oπαδό που ταυτοποιήθηκε από βίντεο της επιδρομής των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή αφορά το νέο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. 

Αντίθετα, όπως προκύπτει με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον οπαδό που είχε κάνει αναρτήσεις για την παρουσία και συμμετοχή του στη φονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με βαρείς χαρακτηρισμούς για την ΑΕΚ αλλά και τον Μιχάλη Κατσουρή. Το όνομα του εν λόγω χούλιγκαν περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία για την επίθεση έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Γνωστός οπαδός

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο χούλιγκαν για τον οποίο τελικά εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης είναι γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε διάφορα επεισόδια στο παρελθόν με οπαδικά κίνητρα και μάλιστα είχε τραυματιστεί και ο ίδιος σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο τον περασμένο Μάρτιο, όπου εκδικαζόταν υπόθεση οπαδικής βίας.

Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν, μάλιστα, ότι αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους χούλιγκαν που διαφεύγουν της σύλληψης.

Παράλληλα συνεχίζεται η ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος πάνω τους, αλλά που κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη.

Πάνω από 20 αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια φέρουν κηλίδες αίματος

Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 105 χούλιγκαν και πλέον οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζονται στο οπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις κάμερες της Νέας Φιλαδέλφειας, που βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, στα φονικά αυτοσχέδια αντικείμενα που βρέθηκαν στον χώρο των επεισοδίων και στην εξέταση DNA των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, 20-25 αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί από τις Αρχές γύρω από το γήπεδο και τα οποία αποτυπώνονται σε φωτογραφίες που εξασφάλισε το MEGA, εξετάζονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, καθώς φέρουν κηλίδες αίματος.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα συγκριθούν με αυτά που ανέκυψαν από τον άτυχο 29χρονο και με αυτά που θα βγουν μετά την ανάλυση αίματος που έχει βρεθεί στην άσφαλτο και στον πεζόδρομο μπροστά από την OPAP Arena.

Η Αστυνομία προσπαθεί με την ανάλυση DNA να αντλήσει πληροφορείς για το ποια είναι τα θύματα της επίθεσης, καθώς πέρα από τον 29χρονο τραυματίστηκαν και άλλα άτομα, αλλά και ποιοι είναι οι δράστες που κρατούσαν τα φονικά όπλα.

Ψάχνουν το σημείο που δολοφονήθηκε ο Μιχάλης

Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις από τις αναλύσεις σχετικά με το ποιο ήταν το σημείο που δέχθηκε την επίθεση με το μαχαίρι και άρχισε να αιμορραγεί ο Μιχάλης Κατσουρής, μέχρι να ξεψυχήσει έξω από το περίπτερο στο οποίο κατέφυγε.

Να σημειωθεί ότι αναμένονται και τα αποτελέσματα DNA από τα δύο πτυσσόμενα μαχαίρια που έχουν κατασχεθεί από δύο συλληφθέντες χούλιγκαν και αν κάποιο από αυτά χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 29χρονου.

Τα κινητά τηλέφωνα των χούλιγκαν ίσως «δείξουν» τον δολοφόνο του Μιχάλη

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει πολλές πληροφορίες από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων που έχουν κατασχεθεί. Με την άρση του απορρήτου ευελπιστούν να εντοπίσουν ακόμα περισσότερα και να φτάσουν μέχρι το φονικό χτύπημα στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ.

Οι αστυνομικοί, που έχουν εξετάσει σπιθαμή προς σπιθαμή τις εικόνες από τα βίντεο που έχουν συλλέξει, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Κατσουρής δέχθηκε τη μοιραία μαχαιριά σε σημείο που δεν έχει καταγραφεί από τις κάμερες. Χωροταξικά, το κατατάσσουν σε κομμάτι του πεζόδρομου στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου, εκεί που ξεκίνησε η επίθεση του τάγματος των Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν.

Το «πράσινο φως» από την Εισαγγελία για να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων, το οποίο θα δοθεί το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και να βοηθήσει στην ταυτοποίηση του δράστη. 

Οι χούλιγκαν συνηθίζουν να βιντεοσκοπούν τα «κατορθώματά» τους και να τα αναρτούν στα κανάλια τους, για να επιδεικνύουν την επικράτησή τους επί των αντιπάλων. Εκεί ελπίζουν οι αστυνομικοί ότι θα κρύβεται και ο... μαχαιροβγάλτης που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη Κατσουρή. 

Τα GPS στα κινητά των Κροατών «χαρτογραφούν» τις κινήσεις τους

Την ίδια στιγμή, το Star παρουσίασε ρεπορτάζ όσον αφορά την αναζήτηση που έκανε ένας από τους συλληφθέντες Κροάτες, ο οποίος συνελήφθη μαζί με ακόμα τέσσερις συμπατριώτες του στην Ηγουμενίτσα και ο οποίος έδωσε οικειοθελώς το κινητό του στις Αρχές.

Στο κινητό έχουν αποτυπωθεί τα ψηφιακά ίχνη από τις αναζητήσεις μέσω Google Maps που έκανε από το Ζάγκρεμπ για την Αθήνα και την Πάτρα, όπως επίσης και για μία διεύθυνση στους Αμπελόκηπους και άλλη μία διεύθυνση στο Μαρούσι. Τελικός προορισμός στους χάρτες του Κροάτη ήταν ο σταθμός «Ειρήνη». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι εντοπίστηκαν βαν Κροατών στην «Ειρήνη», εκεί που δόθηκε καταφανώς το ραντεβού των χούλιγκαν της Ντιναμό με αυτούς του Παναθηναϊκού για να ξεκινήσει η πορεία έως τον Περισσό και από κει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εξάλλου, υπάρχουν στοιχεία για τη διαδρομή που ακολούθησαν οι πέντε Κροάτες για να φύγουν από την Αθήνα προς την Ηγουμενίτσα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και δεδομένα από GPS που αποκαλύπτουν ότι έψαχναν πάρκινγκ αυτοκινήτων στο Μπάρι της Ιταλίας.

Κίτρινος, πορτοκαλί ή κόκκινος συναγερμός πριν από κάθε αγώνα

Τη διαβάθμιση του κινδύνου κάθε αγώνα από τους αστυνομικούς προκειμένου στη συνέχεια να λαμβάνουν και τα ανάλογα μέτρα περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας προς εφαρμογή των όσων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκανς και τους Έλληνες συνεργούς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε αθλητική συνάντηση θα μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών που σχεδιάζουν τα εκάστοτε μέτρα και θα χαρακτηρίζεται «κίτρινη», «πορτοκαλί» ή «κόκκινη» ανάλογα αν το επίπεδο εκτίμησης κινδύνου θα κρίνεται χαμηλό, μεσαίο ή ανώτερο, αντίστοιχα.

Με βάση τα «χρώματα» αυτά, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, θα προσαρμόζεται για κάθε αγώνα ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας, τα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνει και ο αριθμός των αστυνομικών που θα τα υλοποιούν.

Η πρόταση αυτή ήταν μία από αυτές που κατατέθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, και παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνου Λογοθέτη, προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις από πλευράς Αστυνομίας για τα μέτρα που προωθούνται μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αθλητική βία.

Στο τραπέζι έπεσε, επίσης, κατά πληροφορίες και αυτή για ποινές που θα λειτουργούν αποθαρρυντικά για τους παραβάτες, ενώ επί τάπητος τέθηκαν οι τρόποι ελέγχου στις εισόδους των αθλητικών χώρων, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον έλεγχο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και οι επικεφαλής όλων των αστυνομικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με τα γήπεδα και συγκεκριμένα οι γενικοί διευθυντές Τάξης και Ασφάλειας, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς χώρους, οι γενικοί διευθυντές των περιφερειακών διοικήσεων που εδρεύουν μεγάλες ΠΑΕ και υπάρχουν γήπεδα και άλλοι παράγοντες.