Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Ακρωτήρι Ζακύνθου. Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινήθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή και εστάλη μήνυμα από το 112. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ομάδες εθελοντών για τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Ολονύχτια ήταν η μάχη που έδιναν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές με τις αναζωπυρώσεις, καθώς το σημείο που κάηκε είναι ελαιώνας. Πρόκειται για αιωνόβιες ελιές οι οποίες δυστυχώς και κάηκαν. Οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς, καθώς η ελιά είναι ένα ξύλο που κρατάει την φωτιά.

Η επιχείρηση

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις γύρω στις 19:30 χθες. Επιχείρησαν αμέσως εναέρια μέσα: δύο καναντέρ, δύο πετζετέλ και ένα έρικσον προλαβαίνοντας να κάνουν από μία με δύο ρίψεις το καθένα οι οποίες ήταν καθοριστικές για την έκβαση της πυρκαγιάς που ήταν πάρα πολύ κοντά σε σπίτια.

Ειδικά στο Κρυονέρι όπου ξεκίνησε, απειλήθηκαν κατοικίες ενώ εστάλη και μήνυμα 112 να είναι άπαντες σε επιφυλακή προκειμένου να γίνει εκκένωση.


Είναι χαρακτηριστικό ότι διατέθηκε και πλοίο στην παραλία του Τσιλιβή στην περίπτωση που θα χρειαζόταν να εκκενωθεί η περιοχή. Η φωτιά μετά κατηφόρισε προς το Τσιλιβή. Εκεί έπεσαν όλες οι επίγειες δυνάμεις την νύχτα και κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Καταγγελίες

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Ανδρέας Παπαδημητρίου, υπάρχουν καταγγελίες -ανάμεσά τους κι εκείνη της αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, κ. Οθωναίου- ότι κάποιοι είδαν έναν άνθρωπο με ένα ποδήλατο και ένα άσπρο μπλουζάκι να βάζει φωτιά σε τρία τουλάχιστον σημεία στη συγκεκριμένη περιοχή.

Φωτ.: zantetimes.gr