Σε χολιγουντιανή ταινία δράσης παραπέμπει η επεισοδιακή σύλληψη ενός 31χρονου Τούρκου στη Θεσσαλονίκη, περίπου στις 7:40 το πρωί του Σαββάτου, που μετέβαινε οδικώς στη χώρα του από την Αυστρία, περνώντας μάλιστα και από τα διόδια Λαγκαδά.

Οι πινακίδες στο σημείο επιβάλλουν στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, ωστόσο κοντέρ στο αυτοκίνητο του 31χρονου έφτασε τα 192 χιλιόμετρα/ώρα. Το όχημα έσπασε την μπάρα και αναποδογύρισε, ενώ η μηχανή εκτοξεύθηκε 50 μέτρα μακριά και προκάλεσε φωτιά σε ξερά χόρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, ο ίδιος έβγαλε από το όχημά του ένα χαλάκι για να προσευχηθεί, που επέζησε. Στο μεταξύ, στο σημείο είχαν ήδη μεταβεί πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά. Ωστόσο, μόλις ο Τούρκος τελείωσε την προσευχή του, χτύπησε τους πυροσβέστες, καθώς, όπως φέρεται να ισχυρίζεται, πάτησαν πάνω στο χαλάκι, το οποίο θεώρησε ασέβεια.

Τι ισχυρίστηκε

Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει πως ανέπτυξε τόσο μεγάλη ταχύτητα επειδή του είπαν πως η κόρη του χτύπησε και έπρεπε να γυρίσει άμεσα στην Τουρκία. Ο 31χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη κατά συρροή, απείθεια και διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.