Καλά νέα έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Σαμοθράκη και τη Χαλκιδική όπου χθες είχαν ξεσπάσει μεγάλες πυρκαγιές.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό. Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνέδραμαν με ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα. Επί τόπου βρίσκονται και οχήματα του δήμου. 

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαμοθράκη

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση υπό έλεγχο είναι η φωτιά και στη Σαμοθράκη που ξέσπασε χθες στα Θέρμα. Λίγο μετά τις 00:30 στάλθηκε μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Κορφούδι να μετακινηθούν προς το λιμένα Θερμά. Η πυρκαγιά δεν έκαιγε κοντά σε οικισμούς και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα. 

Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως το πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής του νησιού κατάφερε να προσεγγίσει εγκαίρως την περιοχή, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.  

Χωρίς ρεύμα και νερό η Σαμοθράκη

Εξήγησε δε πως η βλάστηση ήταν χαμηλή και έτσι η φωτιά δεν επεκτάθηκε γρήγορα.

Ο κ. Γρηγόρενας ανέφερε επίσης ότι στις 3.30 τα ξημερώματα έφτασαν στο νησί οι πρώτες γεννήτριες, καθώς η Σαμοθράκη είναι από χθες το μεσημέρι χωρίς ρεύμα, καθώς, λόγω των πυρκαγιών στον δήμο Αλεξανδρούπολης, έχουν προκληθεί πολύ μεγάλες ζημιές στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, ανέφερε ότι τέσσερις οικισμοί δεν έχουν νερό.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ εμμέσως υπονόησε ότι η φωτιά σχετίζεται με τους ελεύθερους κατασκηνωτές στην περιοχή.