Στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται στην Πάρνηθα βρέθηκε το Mega και συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών που έμειναν πίσω για να σώσουν τις περιουσίες τους.

«Ας είναι καλά η Πυροσβεστική. Τα παιδιά έτρεχαν σαν τρελοί, μπράβο τους, συγχαρητήρια. Έρχονταν συνεχώς αλλαγές του αέρα, ροπές τρελές και κάποια στιγμή γύρισε απότομα, γύρισε στα πεύκα και δεν τα έκαψε. Τέτοια η ταχύτητά της… Οι άνθρωποι να καούν ζωντανοί για να σώσουν τις περιουσίες τους, αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί ποτέ», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Άλλος εξήγησε τους λόγους που δεν εγκατέλειψε την περιοχή και έμεινε πίσω να παλέψει με το πύρινο μέτωπο. «Δεν έχει πουθενά αλλού να πάω. Τι να κάνεις εάν δεν το προστατέψεις ή το φυλάξεις; Πού να πας; Θα παλέψω μέχρι τέλους, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν καεί το σπίτι, θα καούμε κι εμείς. Δεν υπάρχει τρόπος… Αν φύγω, τι θα γίνει; Εδώ μπορώ να το προφυλάξω. Αν φύγω, τελείωσε», δήλωσε.

Απομάκρυνε τα ζώα του

Άλλος κάτοικος επέλεξε να μείνει πίσω, αφού πρώτα απομάκρυνε τα ζώα του από τη φλεγόμενη περιοχή. «Θα αφήσεις την περιουσία σου; Μολών λαβέ λες με τη φωτιά», δήλωσε στο Mega.