Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη με τη φωτιά σε πολλά μέτωπα στη Βοιωτία για 3η ημέρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να εντείνουν τις ήδη τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης των εστιών. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση 10 οικισμών.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι (23/08) στο Δίστομο Βοιωτίας, στην περιοχή Στείριο. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά καίει δασική έκταση, όπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο σπεύδουν και επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα τμήμα πεζοπόρο, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 3 αεροσκάφη.

Aναζωπύρωση στα Βάγια

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στα Βάγια Βοιωτίας, όπου χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν δύο κτηνοτρόφοι, πατέρας και γιος.

Η πυρκαγιά, που καίει από χθες στην Υλίκη, πέρασε την πλαγιά και αφού έκαψε κάποια μελίσσια, έφτασε ταχύτατα σε κτηνοτροφική μονάδα, όπου βρίσκονταν ένας άνδρας και ο 16χρονος γιος του προσπαθώντας να σώσουν τα ζώα τους.

Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις φωνές της μητέρας και συζύγου και έσωσαν τους δύο κτηνοτρόφους στο «παραπέντε» καθώς ο αποπνικτικός καπνός είχε φτάσει στο μαντρί.

«Τρόμαξα πολύ, είναι ό,τι χειρότερο έχω ζήσει. Δεν μπορούσα να αφήσω τον πατέρα μου. Του είπα “πάμε να φύγουμε και ό,τι γίνει”, μέσα στον πανικό μας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο 16χρονος.

Στην περιοχή έσπευσαν εναέρια μέσα ώστε η φωτιά να μη φτάσει στον ναό του Αγίου Δημητρίου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Με πληροφορίες από ΕΡΤ