Ο συνήγορος του 45χρονου που συνελήφθη για εμπρησμό στην παριοχή του Αυλώνα και διώκεται σε κακουργηματικό βαθμό, Κωνσταντίνος Γώγος, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο.



Ο πρώην δικηγόρος κατηγορείται για την πρόκληση 7 πυρκαγιών στην περιοχή του Αυλώνα που κατέκαψαν μέσα σε λίγες ώρες μια έκταση άνω των 50.000 τ.μ.
Τα ευρήματα στο σπίτι του, οι κινήσεις που έκανε όταν έμαθε πως τον έψαχναν αστυνομικοί, μαζί με μια σειρά από βίντεο και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής βρίσκονται στο μικροσκόπιο της έρευνας.

O 45χρονος παρουσιάστηκε μόνος σε αστυνομικό τμήμα και λίγο αργότερα σε έλεγχο που έγινε σπίτι του, βρέθηκαν πευκοβελόνες, φλόγιστρα και προσανάμματα, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι για όλες του τις μετακινήσεις χρησιμοποιούσε ένα ασήμι αυτοκίνητο.



Ο κ. Γώγος ανάφερε: «Ο άνθρωπος αυτός έχει σπουδάσει Νομική, αλλά έχει απωλέσει την δικηγορική ιδιότητα από επιλογή του εδώ και πολλά χρόνια. Έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία και για αυτό ασχολείται με αυτή. Έχει αναγνωρισμένα πολλά χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα» είπε αρχικά.

«Αυτή την στιγμή δεν έχει ασκηθεί καν ποινική δίωξη. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές» σημείωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

«Ο εντολέας μου αρνείται ότι έβαλε τις φωτιές. Δεν βρέθηκε ποτέ πάνω του εμπρηστικό υλικό.», κατέληξε.

Κακουργηματική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση στον 45χρονο

Για το κακούργημα του εμπρησμού από πρόθεση κατηγορείται πλέον ο 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την πρόκληση πυρκαγιών στην περιοχή του Αυλώνα.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και μετά την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης για το κακούργημα του εμπρησμού από πρόθεση, παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι τότε κρατείται.