Δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και ένα σπρέι πιπεριού βρέθηκαν από τους άνδρες της αστυνομίας στο κέντρο υγείας Μοιρών, όπου χθες (29/8) σημειώθηκε σύρραξη δύο οικογενειών από χωριό της Μεσαράς στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό οχτώ ατόμων. Η Αστυνομία προχώρησε σε 8 συλλήψεις μετά την συμπλοκή μεταξύ δύο οικογενειών. Συγκεκριμένα από την μία οικογένεια συνελήφθησαν ο πατέρας και τρεις γιοι και από την άλλη οικογένεια τέσσερα αδέρφια.

Σύμφωνα με το creta24.gr, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της διένεξης που οδήγησε στην συμπλοκή. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μια προσπέραση και άσεμνη χειρονομία και διερευνάται εάν υπάρχει κάτι πιο σοβαρό, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πρώτο επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από ελαιουργείο της περιοχής συμμετείχαν ο 54χρονος με τον 25χρονο γιο του από τη μία πλευρά και ο 19χρονος συγχωριανός τους από την άλλη.

Ενισχύσεις

Η φασαρία γενικεύτηκε όταν η κάθε πλευρά κάλεσε προς ενίσχυση συγγενείς τους και η μοιραία συνάντηση ήταν έξω από το Κέντρο Υγείας, όπου έγινε η συμπλοκή. Εκτός από τον 54χρονο και τον 25χρονο γιο του, το «παρών» στο Κ.Υ. έδωσαν και οι άλλοι δύο γιοι του, ηλικίας 23 και 22 ετών. Επίσης, εκτός από τον 19χρονο, για ενίσχυση κλήθηκαν τα τρία του αδέρφια ηλικίας 21, 29 και 28 ετών.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και έξι έλαβαν εξιτήριο μετά τις πρώτες βοήθειες, ενώ παρέμειναν για νοσηλεία φρουρούμενοι ο 54χρονος και ο 28χρονος συγχωριανός του. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δεν χρησιμοποιήθηκαν, ωστόσο κατασχέθηκαν για να αναζητηθούν αποτυπώματα σε αυτά.