Χτυπάει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας, «κηρύσσοντας» την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024 για τους μαθητές, με τη λήξη της να έχει προγραμματιστεί στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Διεύρυνση της πρόωρης αποχώρησης

Η καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά με αλλαγές στο πρόγραμμα των ολοήμερων δημοτικών σχολείων, καθώς με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου, προβλέπεται διεύρυνση της πρόωρης αποχώρησης των μαθητών.

Συγκεκριμένα, για το σχολικό έτος 2023-2024 οι μαθητές των ολοήμερων δημοτικών σχολείων, όπου εφαρμόζεται το αναβαθμισμένο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα αποχώρησης όχι μόνο στις 15.50 ή στις 17.30, αλλά και στις 14.55, προς διευκόλυνση των γονέων και κηδεμόνων.

Διευκρινίζεται ότι το νέο ωράριο αφορά στο σύνολο των ολοήμερων δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα. Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι: «Στόχος μας είναι η διαρκής ποιοτική αναβάθμιση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων, αλλά και η διευκόλυνση και η ευελιξία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Γι’ αυτό και για τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά σε λίγες μέρες, προχωρούμε στη διεύρυνση της δυνατότητας πρόωρης αποχώρησης των μαθητών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και από τις 14.55. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη στο ολοήμερο σχολείο, στηρίζοντας τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειές τους».

Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα του ολοήμερου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου τέθηκε σε εφαρμογή από πέρυσι και αναπτύσσεται σε τρεις ζώνες.