Ένας 67χρονος στην Άρτα έζησε στιγμές τρόμου το πρωί της Δευτέρας, όταν δέχθηκε επίθεση από αρκούδα σε ορεινό σημείο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο άνδρας είχε πάει βόλτα με το σκυλί του όταν το μεγαλόσωμο ζώο του επιτέθηκε, τον δάγκωσε και τον τραυμάτισε σοβαρά σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Στη συνέχεια, ο 67χρονος έπεσε σε δύσβατο σημείο, στο οποίο δεν μπορούσε να πλησιάσει η αρκούδα. O άνδρας κατάφερε να επικοινωνήσει με τον αδερφό του για να ζητήσει βοήθεια.

«Τρέξε»

«Με πήρε τηλέφωνο ο αδερφός του και μου λέει «τρέξε να τον σώσεις, τον έχει φάει μία αρκούδα. Τρέξαμε τρία άτομα, φωνάξαμε το ΕΚΑΒ και ήρθε η αστυνομία», είπε στο Mega ο κ. Μπουρελάκης. Εθελοντές, διασώστες και άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τον εντοπίσουν, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με τραύματα σε χέρι και πόδι.

«Του έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο χέρι, πήγε κι έκανε χειρουργείο», συμπλήρωσε ο κ. Μπουρελάκης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο σκύλος του 67χρονου είναι καλά. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο κ. Μπουρελάκης εκτίμησε πως «η αρκούδα αγρίεψε από τον σκύλο και επιτέθηκε».