Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στη χώρα για ένα ακόμα 24ωρο. Συνολικά 68 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 32 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στον Έβροοι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Που επιχειρούν οι δυνάμεις κατάσβεσης

* Στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

* Στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

* Στο Τσικράκι Φαρσάλων συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες.

* Στην Κορώνα Κιλκίς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

* Στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Ασπροπουλιά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Καλαμάτα Μεσσηνίας. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

* Στο Γεράκι Ηλείας επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχεται από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Επιπλέον, συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Αλβανία και Σερβία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Για αύριο Παρασκευή παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.