Tα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, δυστυχώς ολοένα και πληθαίνουν σε όλη τη χώρα. Σοκ προκαλεί το βίντεο - ντοκουμέντο με τον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου από 3 ανήλικους, οι είχαν πάρει εντολή από μια κοπέλα.

Είναι σκηνές ωμής βίας. Ένα αποκλειστικό βίντεο που φέρνει στο φως το MEGA προκαλεί σοκ και ανατριχίλα. Τρεις ανήλικοι χτυπούν ανελέητα με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι και το σώμα έναν 15χρονο σε περιοχή των Νοτίων Προαστίων.

Το παιδί έχει πέσει στο έδαφος. Αβοήθητος δέχεται απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι και τα πλευρά. Οι αμούστακοι νταήδες βρίζουν την οικογένεια του. Ένας από τους δράστες καταγράφει με το κινητό του τον άγριο ξυλοδαρμό. Ο μεγαλύτερος της παρέας είναι μόλις 15 ετών.

Αφού έχουν αφήσει το άτυχο παιδί χτυπημένο στο έδαφος αποχωρούν και ανεβάζουν υπερήφανοι το βίντεο στα social media. Από εκεί φτάνει στα χέρια της αστυνομίας που προσπαθεί να τους ταυτοποιήσει αφού το θύμα της άγριας επίθεσης φοβισμένος δεν έκανε καταγγελία στις Aρχές.

Το εξίσου σοκαριστικό οι εν λόγω ανήλικοι νταήδες είχαν πάρει εντολή από ανήλικο κορίτσι για να δείρουν τον 15χρονο.

«Βλέπω τις συμμορίες των ανηλίκων από περιοχές που δίνουν ραντεβού μέσω social για να γίνει συνάντηση των 2 συμμοριών».



Ανήλικοι στα πρότυπα της μαφίας

Άγουρες συμμορίες στα πρότυπα της μαφίας. Έφηβοι γκάνγκστερ που δεν διστάζουν να ξυλοκοπήσουν τα θύματα – στόχους τους ακόμη και με 20 ευρώ. Παράλληλος στόχος τους; Η κυριαρχία στην περιοχή τους και η επίδειξη δύναμης.

«Πηγαίνουν σε κάποια μέρη και παίζουν ξύλο και από αυτό που γίνεται μπορεί να πάνε και στο νοσοκομείο κάποιοι. Επειδή κουβαλάνε μαχαίρια και τέτοια».

Μαχαίρια, σουγιάδες, πεταλούδες, ψαλίδια και αεροβόλα όπλα είναι κάποια από αυτά που κουβαλούν μαζί τους οι σκληροί ανήλικοι.

Ξυλοκοπήσαν 14χρονο στην οδό Άλκη Καμπανού

Στο έλεος των συμμοριών και η Θεσσαλονίκη. Στις 10 το βράδυ της Τετάρτης ομάδα ανηλίκων ξυλοκόπησε με μανία 14χρονο στη Χαριλάου, με αποτέλεσμα το παιδί να καταλήξει στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δραστών και του θύματος για μια κοπέλα.

«Τους έλεγαν γιατί κοιτάτε έτσι, τι κάνετε στο πάρκο μου. Είχαν έρθει με βαριά αντικείμενα σίδερα και όλα αυτά και τους άρχισαν έτσι χωρίς λόγο», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο 14χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο με χτυπήματα στο κεφάλι, με την αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο χάρτης της δράσης των συμμοριών ανηλίκων

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο καθώς η δράση των ανηλίκων απλώνεται σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και οι ομάδες που λειτουργούν ακόμη και με αμοιβές ξεπερνούν τις 20.

Σύμφωνα με το πληροφορίες του MEGA, οι περιοχές που δρουν οι συμμορίες ανηλίκων είναι οι εξής:

-Κέντρο Αθήνας

-Καισαριανή

-Βύρωνας

-Βάρκιζα

-Ηλιούπολη

-Ελληνικό

-Καλλιθέα

-Νέα Σμύρνη

-Χαλάνδρι

-Αγία Παρασκευή

-Κηφισιά

-Μαρούσι