Τα ξημερώματα της Τετάρτης συνελήφθησαν ένας 31χρονος αστυνομικός σε διαθεσιμότητα και ένας 21χρονος φοιτητής στον Βόλο για απόπειρα εμπρησμού ενός βενζινάδικου, το οποίο είχε γίνει στόχος τον περασμένο Ιούνιο, και οι Αρχές ερευνούν την πιθανότητα να εμπλέκονται σε υπόθεση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε το TheNewspaper.gr, ο 31χρονος και ο 21χρονος εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, κουβαλώντας μεταξύ άλλων 4 μπιτόνια βενζίνης και φωτοβολίδες. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τους εντόπισαν πεζούς στο βενζινάδικο στην οδό Λαρίσης μετά τις 04:00, ενώ είχαν παρκάρει το αυτοκίνητό τους σε κοντινό σημείο.

Το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο σε άλλο όνομα και οι πινακίδες είχαν αφαιρεθεί από τη θέση τους και βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Από τον έλεγχο των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 μπιτόνια βενζίνης
  • φωτοβολίδες
  • μια κουκούλα full face
  • γάντια
  • ένα σιδερένιο καπάκι από φρεάτιο ύδρευσης
  • λοστός
  • κλομπ
  • σουγιάς
  • πλαστή ταυτότητα
Αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο βενζινάδικο είχε ξαναγίνει στόχος εμπρησμού στις 29 Ιουνίου, δηλαδή πριν από περίπου 2 μήνες. Οι κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τις κινήσεις του δράστη. Τότε, οι ιδιοκτήτες είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν.

Όσον αφορά τους δύο συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, καθώς κατηγορούνται από κοινού για παράνομη κατοχή εμπρηστικών υλών, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, απόπειρα εμπρησμού με πρόθεση, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα, και οπλοφορία.

Ο 31χρονος αστυνομικός κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2023 λόγω παλαιότερης ανάλογης υπόθεσης, ενώ ο 21χρονος κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς βρέθηκε όπλο στο σπίτι του στην Αθήνα. Η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες υποστήριξης κατηγορίας, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που τους συνέλαβαν και ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, ο οποίος δήλωσε κώλυμα μέσω του δικηγόρου του γιατί είχε δρομολόγιο να παραδώσει καύσιμα.

Οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τη συνήγορό τους, οι ίδιοι αρνούνται κατηγορηματικά τις πράξεις που τους αποδίδονται.