Ανοίγει η «αυλαία» της δίκης για τις σωματικές κακοποιήσεις ανηλίκων στην οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», με τον ιδρυτή της πατέρα Αντώνιο να οδηγείται στις 5 Σεπτεμβρίου στο εδώλιο του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας μαζί με ακόμη επτά συνεργάτες του. Ξυλοδαρμοί με σανίδες και βαριά αντικείμενα, απομόνωση, βαριές εργασίες και σκληρές τιμωρίες σε βάρος ανήλικων παιδιών περιγράφονται λεπτομερώς στις 38 σελίδες του κατηγορητηρίου, που φέρνει τον ιδρυτή της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη.

Βαριά σωματική βλάβη ανηλίκου, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου, απλή σωματική βλάβη ανηλίκου, απειλή σε βάρος ανηλίκου, συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη, έκθεση, βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απλή σωματική βλάβη ανηλίκου και ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απειλή σε βάρος ανηλίκου είναι κάποιες από τις κατηγορίες που θα κληθούν να αντικρούσουν κατά περίπτωση οι οκτώ κατηγορούμενοι.

Ο πατέρας Αντώνιος, κατά το κατηγορητήριο, «προξένησε σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας σε ανήλικους ευρισκόμενους υπό την προστασία του και σε πρόσωπο που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και με το οποίο είχε σχέση εργασίας, η οποία είχε ως επακόλουθο τη βαριά σωματική τους βλάβη με τη μεθοδευμένη πρόκληση σε αυτούς σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία τους και ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σ’ αυτούς σοβαρή ψυχική βλάβη μέσω της παρατεταμένης απομόνωσης».

Τα περιστατικά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο σοκάρουν, αφού περιγράφουν ανήλικα παιδιά να εργάζονται για πολλές ώρες χωρίς αμοιβή, να βιώνουν ακόμη και τρίμηνη απομόνωση και να υποχρεώνονται να πίνουν νερό από την τουαλέτα. Σημειώνεται ότι αυτό το σκέλος της υπόθεσης διαχωρίστηκε από την υπόλοιπη δικογραφία που αφορά σεξουαλικές κακοποιήσεις, καθώς υπήρχε κίνδυνος παραγραφής.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή