Σκούρα τα βρήκε ο 10ος πλουσιότερος άνδρας της Ιρλανδίας μπροστά στο πείσμα ενός Έλληνα, που άθελά του έχει μπει εμπόδιο στα μεγαλόπνοα επιχειρηματικά σχέδια του δισεκατομμυριούχου.

Όπως έγινε γνωστό, ο 71χρονος Πολ Ρίτσαρντ Κόλσον, πρόεδρος του ομίλου Ardagh Group (από τις μεγαλύτερες εταιρείες συσκευασίας μετάλλων και γυαλιού στον κόσμο), πρόσφερε το αστρονομικό ποσό των 20.000.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της θρυλικής «Ταβέρνας της Γιαγιάς» στην Ερμιονίδα, προκειμένου να περάσει στην κατοχή του. Αυτό που σίγουρα δεν περίμενε ο ηλικιωμένος μεγιστάνας του χάλυβα ήταν η επιμονή του Έλληνα επιχειρηματία να κρατήσει δικό του το… μαγαζί γωνία, παρά τα εκατομμύρια που έπεσαν στα πόδια του.

Ο Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος -το 2021 η περιουσία του υπολογίστηκε σε 2,8 δισ. δολάρια-, που περνάει τη ζωή του μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, έβαλε στο μάτι τη συγκεκριμένη ταβέρνα καθώς έχει αγοράσει μεγάλη έκταση στην περιοχή και ήταν το μόνο σημείο που δεν έχει περάσει στην ιδιοκτησία του.

Η «Ταβέρνα της Γιαγιάς» βρίσκεται στο μαγευτικό κόλπο της Χηνίτσας, κυριολεκτικά πάνω στα τιρκουάζ νερά, ενώ στο ίδιο σημείο λειτουργεί από το 1955, για 68 συνεχόμενα χρόνια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας λάτρεψε ολόκληρη την περιοχή, στην οποία αρχικά αγόρασε ένα σπίτι. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γίνει γνωστό ότι είχε αγοράσει δύο ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι, έναντι ποσού της τάξης των 50 εκατομμυρίων.

Πρόκειται για το «AKS Hinitsa Bay» και το «AKS Porto Heli», που βρίσκονται το ένα στον παραλιακό μέσα στο Πόρτο Χέλι και το άλλο στην παραλία της Χηνίτσας. Ο ίδιος έχει εξαγοράσει επίσης στην περιοχή το λεγόμενο «Κτήμα Αλεξίου», έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων, το οποίο διαθέτει και ένα μικρό, παρωχημένο και μη λειτουργικό ιδιωτικό αεροδρόμιο με διάδρομο μήκους 700 μέτρων, έναντι επίσης 50 εκατομμυρίων.

Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει επακριβώς τι ακριβώς σκοπεύει να «χτίσει» στη συγκεκριμένη περιοχή, κι εδώ και μήνες επενδύει «ρίχνοντας» εκατομμύρια, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι τον ενδιαφέρουν τομείς όπως ο τουρισμός, η εστίαση και το real estate.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime