Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί η επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel» στον Βόλο και γενικότερα στον νομό Μαγνησίας.

Σπίτια και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους στον περιφερειακό, ενώ ένα φρεάτιο έσπασε, μετατρέποντας τουλάχιστον έναν δρόμο σε ποτάμι.

Σύμφωνα με το Thenewspaper.gr, εξαιτίας της κακοκαιρίας όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του Βόλου θα παραμείνουν κλειστές.

Σημειώνεται πως η κίνηση στον περιφερειακό του Βόλου σταμάτησε, καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος του Πανθεσσαλικού.

Το νερό κάλυψε τον δρόμο, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο, ώστε να μη σημειωθεί κάποιο βραχυκύκλωμα που θα δυσχεράνει τη λειτουργία του νοσοκομείου.

O περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε όλο τον νομό: «Να φύγει ο κόσμος από κάμπινγκ και παραλίες. Θα πέσει τόσο νερό σε 24 ώρες όσο σε μισό χρόνο. Είμαστε σε συναγερμό».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, βγήκε σε πλημμυρισμένο δρόμο προσπαθώντας να πείσει τους οδηγούς να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος μάλιστα απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μέχρι να ηρεμήσει το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Να σημειωθεί πως το βράδυ η Πυροσβεστική δέχθηκε 12 κλήσεις για περιπτώσεις που αφορούσαν αντλήσεις και απόφραξη φρεατίων στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, σε Σκιάθο και σε Σκόπελο.

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι οι απαντλήσεις υδάτων από σπίτια, αποθήκες και καταστήματα, τόσο στον Βόλο όσο και στο Πήλιο και τις Β. Σποράδες, σύμφωνα με στελέχη της Π.Υ. Βόλου, καθώς υπάλληλοι με οχήματα, όλο το βράδυ, προσπαθούσαν να ανταποκριθούν στις αντίστοιχες κλήσεις.

Στον Βόλο, στην περιοχή Νεάπολη, η οδός Λαρίσης έχει πλημμυρίσει, με συνεργεία του δήμου και προσωπικό της Πυροσβεστικής να κάνουν απάντληση υδάτων.

«Ακούμε βροχή και τρέχουμε στα μαγαζιά. Δεν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα. Πνιγόμαστε, ας μας βοηθήσει κάποιος. Καμία βοήθεια, μηδέν», επισήμαναν στο Mega.


«Στη Μαγνησία και στις Σποράδες μοιάζει σαν να μη νύχτωσε ποτέ»

Δύσκολη ήταν η νύχτα σε πολλές περιοχές τις χώρας, όπως σε Μαγνησία και Σποράδες, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα.

«Στη Μαγνησία και στις Σποράδες μοιάζει σαν να μη νύχτωσε ποτέ», μετέδωσε δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

«Είναι τέτοια η κεραυνική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, από τις 12:00 - 12:30 και έπειτα, που πραγματικά έγινε η νύχτα μέρα», σημείωσε.

Οι κεραυνοί συνοδεύονταν και από έντονη βροχόπτωση, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί τα πρώτα προβλήματα, τα οποία έχουν αντιμετωπιστεί. Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσει η καταγραφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόψε το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Βόρειας Εύβοιας.