Με εξαιρετική σφοδρότητα χτυπά τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας η κακοκαιρία Daniel. Υπάρχει ένας νεκρός στην περιοχή αυτή και ένας αγνοούμενος.

Την ίδια ώρα, η Πολιτική Προστασία εκτιμά ότι αυτή την ώρα τα πολύ έντονα φαινόμενα θα παραμείνουν στην περιοχή του Βόλου, ενώ εκτιμούν ότι θα μετακινηθούν προς Τρίκαλα και Καρδίτσα τις επόμενες ώρες.

Μήνυμα από το 112 για να περιοριορίσουν τις μετακινήσεις τους έλαβαν οι κάτοικοι σε Βόλο, Τρίκαλα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Εύβοια.

Η κατάσταση στα Τρίκαλα

Μέχρι χθες Δευτέρα 4-9-2023 τα φαινόμενα στα Τρίκαλα ήταν ομαλά με ποτιστική βροχή. Από χθες το βράδυ όμως τα φαινόμενα άρχισαν να γίνονται πιο έντονα, να βρέχει καταρρακτωδώς συνεχώς, με τη συνοδεία αστραπόβροντων και σήμερα το πρωί οι δρόμοι να είναι γεμάτοι νερά.

Παρόλο το πολύ νερό που έριξε δεν έχει επέλθει ακόμη ο κορεσμός του εδάφους για να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα, όμως σύμφωνα με τις προβλέψεις από σήμερα το μεσημέρι θα έχουμε ακόμη πιο μεγάλη ένταση με περισσότερο νερό και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων της ΕΜΥ:

Σήμερα Τρίτη 5-9-2023 τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Iσχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. κατά περιόδους έως το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

β. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο

γ. κατά περιόδους στο νομό Αττικής και τη δυτική Κρήτη

δ. από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: 

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ έως το βράδυ της Τρίτης 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.