Θέση για το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων, που έχει προκαλέσει πολλές εντάσεις σε κάποιους πιστούς, αναμένεται να πάρει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, που θα συνεδριάσει υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Η ΔΙΣ εισέρχεται από σήμερα στην 167η Συνοδική Περίοδο. Οι συνεδριάσεις αναμένεται ότι θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη.

Πάντως, εν μέσω αντιδράσεων, η παρέμβαση του Ιερωνύμου για το θέμα των ταυτοτήτων ήταν σαφής. «Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση», ανέφερε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.

«Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας, που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες, μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά», τόνισε ο Μακαριώτατος.

«Πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας, παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη. Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις», ανέφερε..

Σημειώνεται ότι η νέα σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου περιλαμβάνει παλαιούς στην ιεραρχία αρχιερείς, αλλά και μητροπολίτες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά.

Η σύνθεση της ΔΙΣ:

Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Μέλη οι μητροπολίτες:

Ο Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ

Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος

Ο Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος

Ο Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος

Ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος

Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων

Ο Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος

Ο Ιωαννίνων Μάξιμος

Ο Ελασσώνος Χαρίτων

Ο Θήρας, Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιος

Ο Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρος

Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός

Αρχιγραμματεύς: Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος