Λίγες ημέρες αφού η Ευρώπη φλέγονταν ήρθαν οι φονικές πλημμύρες. Τα διεθνή ΜΜΕ καταγράφουν τις εξελίξεις από τα μέτωπα της κακοκαιρίας Daniel που σαρώνει την κεντρική Ελλάδα.

 «Καταρρακτώδεις βροχές μετά τις θερινές πυρκαγιές στην Ελλάδα, ένας νεκρός», αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

 «Η κακοκαιρία Daniel σφυροκόπησε την δυτική και κεντρική Ελλάδα από τη Δευτέρα προκαλώντας εκατοντάδες κλήσεις σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την άντληση νερού λίγες μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά που έκαιγε για περισσότερες από δύο εβδομάδες και τέθηκε υπό έλεγχο στο βόρειο τμήμα της χώρας» σημειώνει το Reuters. Κι όπως προσθέτει, επικαλούμενο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, «το θύμα σκοτώθηκε μετά την κατάρρευση τοίχου κοντά στον Βόλο, πιθανώς λόγω της κακοκαιρίας». Το πρακτορείο αναφέρει ότι ένας άνδρας αγνοείται στον Βόλο καθώς το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής και θυμίζει ότι «το 2017 ξαφνικές πλημμύρες στην Ελλάδα προκάλεσαν το θάνατο 25 ανθρώπων κι άφησαν εκατοντάδες άστεγους».

«Μετά την Ισπανία, η Ελλάδα, μετά τις πυρκαγιές καταρρακτώδεις βροχές και δραματικές πλημμύρες. Ενώ η Ελλάδα πάλευε με μια τεράστια πύρινη λαίλαπα για δύο εβδομάδες, τώρα αντιμετωπίζει καταστροφικές πλημμύρες στο κέντρο της χώρας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας», μεταδίδει ο γαλλικός ενημερωτικός ιστότοπος DNA με πληροφορίες από το AFP.

Και όπως αναφέρει «στη Θεσσαλία έριξε 500 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Πολλά χωριά πλημμύρισαν. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία Daniel, αλλά ο απολογισμός μπορεί να είναι πολύ βαρύτερος».

 «Σφοδρή κακοκαιρία προκαλεί πλημμύρες στην κεντρική Ελλάδα, ένας άνδρας νεκρός», μεταδίδει το Associated Press.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι «η ελληνική αστυνομία διέταξε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους της κεντρικής πόλης του Βόλου και της γειτονικής ορεινής περιοχής του Πηλίου την Τρίτη, καθώς σφοδρή καταιγίδα έπληξε την περιοχή, μετατρέποντας τους δρόμους σε πλημμυρισμένους χειμάρρους», προσθέτοντας ότι οι Αρχές έστειλαν προειδοποιητικά μηνύματα στα κινητά κατοίκων αρκετών ακόμη περιοχών στην κεντρική Ελλάδα, τις Σποράδες και την Εύβοια για την κακοκαιρία Daniel.

Όπως μεταδίδει το AP «τα ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται μετά τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες,με κάποιες να μαίνονται για περισσότερες από δύο εβδομάδες και να καταστρέφουν τεράστιες δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις».

 «Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες που πλήττουν την κεντρική Ελλάδα», αναφέρει το Anadolu.


Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «στο Βόλο πλημμύρισε ένα νοσοκομείο, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους κι η πυροσβεστική υπηρεσία εργάστηκε εντατικά για τη διάσωσή τους».

Όπως αναφέρει, οι Αρχές «συμβούλεψαν τους κατοίκους της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της Αττικής, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά να λάβουν προληπτικά μέτρα μετά τις προβλέψεις για σφοδρές βροχοπτώσεις την Τρίτη και την Τετάρτη».

 «Σφοδρή κακοκαιρία στην Ελλάδα – Ένας νεκρός», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Zeit επικαλούμενη πληροφορίες του DPA.

 «Οι ασυνήθιστες για τέτοια εποχή βροχερές και θυελλώδεις καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν κατά τόπους στη διάρκεια της Τρίτης και να διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι της κρατικής μετεωρολογικής υπηρεσίας Meteo. Ιδιαίτερα πλήττονται η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος πλήττονται ιδιαίτερα. Ενώ η καταιγίδα χαλάει τις διακοπές ορισμένων τουριστών, πολλοί Έλληνες χαίρονται για τη κακοκαιρία Δανιήλ: Χάρη στις έντονες βροχοπτώσεις, δεν υπάρχει κίνδυνος δασικών πυρκαγιών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για πρώτη φορά εδώ και μήνες», προσθέτει το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας.