Με απανωτά μηνύματα από το 112 η Πολιτική Προστασία προσπαθεί να προειδοποιήσει τους πολίτες προκειμένου να προστατευτούν και να μην εκτεθούν στα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel που πλήττει τη χώρα μας.

Δυστυχώς από την κακοκαιρία μετράμε έναν νεκρό κι έναν αγνοούμενο, ενώ η καταστροφική μανία της κακοκαιρίας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Μαγνησία και στις Σποράδες. Χωρίς ρεύμα βρίσκεται το νησί της Σκοπέλου από το μεσημέρι λόγω της σαρωτικής επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

Λόγω βλάβης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα και αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr.

Μήνυμα από το 112 ήχησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι για τους κατοίκους περιοχών σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, απευθύνοντας έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, καθώς η κακοκαιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχοντας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία Daniel

Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Στη Μακεδονία, η κακοκαιρία αναμένεται να είναι πιο έντονη στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής, ενώ στη Στερεά Ελλάδα εντονότερα φαινόμενα θα αντιμετωπίσουν περιοχές της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Σήμερα, Τρίτη 5-9-2023, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. κατά περιόδους έως το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

β. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο

γ. κατά περιόδους στο νομό Αττικής και τη δυτική Κρήτη

δ. από το μεσημέρι έως το βράδυ στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας όπου θα συνεχίσουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ έως το βράδυ της Τρίτης 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.