Μετά το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής εκκενώνεται και το γηροκομείο Βόλου λόγω της κακοκαιρίας Daniel, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της

Λίγο μετά τις 20.00 δόθηκε εντολή για εκκένωση του Γηροκομείου του Βόλου καθώς το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, ωστόσο, δεν κινδύνευσε κάποιος από τους 50 ανθρώπους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί.

Σύμφωνα με το gegonota.news, θα εκκενωθεί και το κεντρικό κτήριο που επίσης βρίσκεται κοντά στο ρέμα και θα παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που διαβιούν στην τρίτη πτέρυγα.




Στο Γηροκομείο επικρατεί αναστάτωση και η διοίκηση του ιδρύματος προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εκκενώθηκε και το Κέντρο Υγείας Αγαλαστής

Εκκενώθηκε ακόμη το Κέντρο Υγείας Αγαλαστής, όπως αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου. 

Στόχος της απόφασης αυτής είναι η προστασία των έξι εργαζομένων και των δύο πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον δήμο, ενώ αμέσως εκδίδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχείο, επισημαίνεται στη σχετική ενημέρωση.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για τη συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης το προσωπικό αναμένεται να επιστρέψει με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.