Εξακολουθεί το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στη Μαγνησία. Τραγική είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές του Νομού από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, που ήδη έχει αφήσει πίσω της έναν νεκρό.

Σύμφωνα με το newsparer, η κατάσταση στην κοινότητα Χόρτου είναι πάρα πολύ άσχημη και μάλιστα αναφέρει πως κάτοικοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Αρκετά αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές και έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, ενώ ένα σπίτι έχει κοπεί στη μέση, με τεράστιες ρωγμές, έτοιμο να πέσει. Πρόκειται, μάλιστα, για ανακαινισμένη κατοικία που ανήκει σε αυτοδιοικητικό στέλεχος της περιοχής, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι στο Χόρτο επισημαίνουν πως αν το σπίτι γκρεμιστεί θα φράξει το ρέμα και μία μεγάλη περιοχή θα κατακλυστεί με τα λασπόνερα που κατεβαίνουν από Λαύκο και Μετόχι, και γι' αυτό εγκαταλείπουν το σημείο.


Από τα ξημερώματα η ποσότητα βροχής ήταν τόσο μεγάλη, που κάτοικοι είχαν αρχίσει από νωρίς το πρωί να σκέφτονται να φύγουν, καθώς φοβόντουσαν για τη σωματική τους ακεραιότητα, αναφέρει χαρακτηριστικά το magnesianews.