Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο θάνατος του 36χρονου τη νύχτα της Τρίτης (5.9.2023), τον οποίο, όπως φαίνεται από τα βίντεο που έχουν βγει στη δημοσιότητα, πέταξαν στη θάλασσα δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, στο λιμάνι του Πειραιά

Μάλιστα, το πλοίο Blue Horizon αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποίησε το Πρώτο Θέμα, λίγο πριν από την πτώση ο άτυχος άνδρας φαίνεται να προσπαθεί να μπει στο πλοίο, ενώ αυτό έχει λύσει κάβους, ωστόσο τον εμποδίζουν και τον απωθούν δύο μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.

Σε πλάνα που κόβουν την ανάσα, καταγράφεται ο αργοπορημένος επιβάτης, ο οποίος προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα. Την ώρα εκείνη, δύο άτομα από το πλήρωμα τον σπρώχνουν έξω από το πλοίο που συνεχίζει τις διαδικασίες απόπλου.

Δείτε τη στιγμή που πετούν τον 36χρονο από το καταπέλτη του πλοίου:

Συγκλονιστική μαρτυρία

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην ΕΡΤ και σε μια συγκλονιστική μαρτυρία εξήγησε τι συνέβη: «Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο. Έκανε δύο τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο. Την ώρα που ξεκινούσε ο καταπέλτης να φύγει, έφευγε ξεκόλλαγε και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Φώναζαν: "Τι κάνεις, τι κάνεις; Έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα". Και οκ έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα… Τον έριξες επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη και τον τραβάει μέσα γυρνάς και λες φεύγουμε χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις: "σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος, πνίγεται να τον σώσουμε". Τίποτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο, έφυγε. 

Μετά από λίγο βγήκε στην επιφάνεια, είχε πνιγεί κατευθείαν. Τον γύρναγε μέσα η θάλασσα και μετά από λίγο τον χάσαμε. Πήρα το λιμεναρχείο, είχαν πάρει και άλλα άτομα και μετά από λίγο μας γύρισαν πίσω. Το πλήρωμα έλεγε ότι πήγε να προλάβει το πλοίο και έπεσε μόνος του. Αλλά δεν έγινε αυτό».

Συλλήψεις

Εντολή να συλληφθούν τέσσερα άτομα, δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος, έδωσε η εισαγγελία Πειραιά με αφορμή το θάνατο του 36χρονου ο οποίος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο βρέθηκε στη θάλασσα.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά. Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι ανακρίσεις και λαμβάνονταν μαρτυρικές καταθέσεις από μέλη του πληρώματος και επιβάτες.

Σε μήνυμά του ο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό περιστατικό και σημειώνει ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο. Νωρίτερα, η «ενημέρωση» που έλαβαν οι επιβάτες για την καθυστέρηση του απόπλου ήταν η εξής: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».