Μαλλιά κουβάρια έγινε οικογένεια στη Νέα Μεσημβρία, όταν -για ασήμαντη αφορμή- η 37χρονη μητέρα τα έψαλλε στη 13χρονη κόρη της. Τόσο η πεθερά της μητέρας όσο και ο άνδρας της ενεπλάκησαν στον καβγά, με αποτέλεσμα η κατάσταση να φτάσει στα δικαστήρια!

Η ιστορία αποκαλύφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όταν η πεθερά και ο γιος της έκατσαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απειλή κι επίθεση κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο, το πρωί της περασμένου Σαββάτου, η 66χρονη πεθερά πήγε στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας του γιου της προκειμένου να βοηθήσει στις δουλειές. Η 37χρονη αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν βοήθεια. Σε ανύποπτο χρόνο, η μητέρα μάλωσε τη 13χρονη κόρη της κι εκείνη κάλεσε τον μπαμπά της στο τηλέφωνο περιγράφοντας την κατάσταση. Εκείνος, αντί να δράσει πυροσβεστικά, επικοινώνησε με τη σύζυγό του λέγοντας πως θα τη «θάψει ζωντανή» και πως πρέπει να φύγει από το σπίτι! Λίγο αργότερα, η 66χρονη μάλωσε με τη νύφη και πιάστηκαν στα χέρια.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι η πεθερά προκάλεσε εκδορές στη νύφη της, αφού την έγδαρε με τα νύχια στο πρόσωπο, ενώ η 37χρονη την τράβηξε από τα μαλλιά. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο ΑΤ της περιοχής.

«Εκτιμάω τη νύφη μου»

Η 37χρονη κατέθεσε στο δικαστήριο ότι αυτό δεν συμβαίνει συχνά, αλλά είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι δεν επιθυμεί να διωχθούν ο σύζυγος και η πεθερά της. Στην απολογία της, η 66χρονη, η οποία μετά την κατάθεση της νύφης απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και δεν της επιβλήθηκε κάποια ποινή, ανέφερε ότι «εκτιμάω τη νύφη μου και δεκατρία χρόνια την έχω στα “όπα όπα”». «Να προσέχετε. Η κόρη σας δεν φταίει σε τίποτα» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου μετά το τέλος της διαδικασίας, με αφορμή ότι στο ακροατήριο βρισκόταν και η ανήλικη κόρη του ζευγαριού.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime