Ολοκλήρωσε το μοιραίο ταξίδι του το Blue Horizon, από τον Πειραιά στο Ηράκλειο. Λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του από τον Πειραιά ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης βρήκε φριχτό θάνατο. Στο λιμάνι του Ηρακλείου οι επιβάτες που αποβιβάστηκαν βρίσκονταν ακόμα σε σοκ, ενώ υπήρχαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι περίμεναν να δέσει με ασφάλεια το πλοίο.



Την ίδια ώρα, οι επιβάτες βρίσκονταν στα καταστρώματα του Blue Horizon, περιμένοντας τη στιγμή που θα δέσει το πλοίο ώστε να αποβιβαστούν από αυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες στο cretapost, σχεδόν κανείς από τους επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού δεν κοιμήθηκε, ενώ κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων ήταν ο τρόπος με τον οποίο πέθανε ο 36χρονος.

Ανάμεσά τους ήταν και αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, οι οποίοι εξηγούσαν στους υπόλοιπους επιβάτες τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του άτυχου άνδρα.

Κατά την αποβίβασή τους οι επιβάτες σχολίαζαν ακόμα συγκλονισμένοι πως «τον έσπρωξαν στη θάλασσα και πέθανε», χωρίς να μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν τον άφησαν να μπει στο καράβι.

Τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά την άφιξη του Blue Horizon, ήταν αυξημένα.

Υπενθυμίζεται ότι στον Πειραιά συνελήφθησαν ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του πλοίου και ο απόπλους του επετράπη αφότου κατέθεσαν πλήρωμα και επιβάτες και έγινε η αντικατάσταση πληρώματος.