Εγκλωβισμένη στο σπίτι της στον Πλατανιά Πηλίου, το οποίο χτυπήθηκε ανελέητα από την κακοκαιρία και δέχτηκε αδιανόητο όγκο νερού, είναι η γνωστή μαγείρισσα Ελένη Ψυχούλη. «Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε. Δεν ξέρουμε αν είμαστε ασφαλείς μέχρι να τελειώσει το φαινόμενο», μας είπε χαρακτηριστικά.

Το σπίτι της κ. Ψυχούλη πλημμύρισε, αλλά, όπως είπε και η ίδια στα parapolitika.gr, αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στην καταστροφή του χωριού, το οποίο «έχει σβηστεί από τον χάρτη». «Το σπίτι του αδερφού μου καταστράφηκε ολοσχερώς, το πήραν τα νερά. Γέφυρες δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει τίποτα για να περάσουμε στον Βόλο», μας είπε, εκφράζοντας μεγάλη αγωνία για το πώς θα απεγκλωβιστούν από εκεί.

«Είμαστε χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, οι δρόμοι είναι κομμένοι, δεν μας έχει ενημερώσει κανείς, πέρα από μηνύματα ότι η κατάσταση δεν αλλάζει. Φορτίζουμε το κινητό από ένα ψαράδικο καΐκι. Το σούπερ μάρκετ έχει χαθεί στις λάσπες. Προμήθειες δεν υπάρχουν, αλλά όταν δεν έχεις ρεύμα και νερό, τι να κάνεις;». «Είναι κάτι που δεν ξεχνάς. Τουλάχιστον ζω», μας είπε καταλήγοντας.