Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του κτηνοτρόφου που αγνοείται από το χωριό Πετρωτό του Δομοκού. Τα ίχνη του έχουν χαθεί από το βράδυ της Τρίτης, ενώ στην περιοχή μαίνεται η κακοκαιρία «Daniel».

Ο κτηνοτρόφος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, αγνόησε τις προειδοποιήσεις και κάτω από έντονη βροχόπτωση κατευθύνθηκε με το τρακτέρ του προς τις κτηνοτροφικές του εγκαταστάσεις για να φροντίσει τα ζώα του. Από τότε κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται, ενώ οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, αλλά και κατοίκων του χωριού του να τον βρουν απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ο βοσκός είναι πακιστανικής καταγωγής και ζούσε σε τροχοβίλα στην περιοχή. Στα συγκεκριμένα χωριά πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, καθώς και άλλες επιχειρήσεις, όπως τυροκομεία.

Εξάλλου, στην περιοχή του Δομοκού την τελευταία στιγμή σώθηκαν δύο πυροσβέστες που εγκατέλειψαν το πυροσβεστικό τους όχημα λίγα δευτερόλεπτα πριν αυτό παρασυρθεί από έναν ορμητικό χείμαρρο.

Όπως πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει φόβος για υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού, καθώς την τελευταία ώρα, σε ένα κρίσιμο σημείο μέτρησης στη Δυτική Φθιώτιδα, η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει κατά 20 εκατοστά. Παράλληλα έχουν φουσκώσει όλοι οι χείμαρροι στην περιοχή της Υπάτης και κατεβάζουν μεγάλο όγκο νερού και φερτά υλικά που καταλήγουν στο ποτάμι, ενώ η βροχόπτωση συνεχίζεται καταρρακτωδώς. Εκείνο που φοβούνται οι αρμόδιοι είναι ότι ύστερα από 5 ή 6 ώρες και μέσα στη νύχτα ενδεχομένως ο ποταμός Σπερχειός να απειλήσει κατοικημένες περιοχές νότια της Λαμίας που βρίσκονται «στο πόδι» το τελευταίο 24ωρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και οι εγκαταστάσεις της Αεροπορίας μετακινήθηκαν πριν από δύο μέρες στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για λόγους ασφαλείας, λόγω του κινδύνου να πλημμυρίσει η περιοχή του αεροδρομίου, νότια της Λαμίας.

Έπεσε η γέφυρα της Αμπελιάς - Αποκομμένη η πόλη

Τα ορμητικά νερά έκοψαν στα δύο τη γέφυρα της Αμπελιάς στα Φάρσαλα, καθώς από τη νύχτα βρέχει καταρρακτωδώς σε όλη τη Θεσσαλία και η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές και εκκενώσεις χωριών και οικισμών. Η συγκεκριμμένη γέφυρα ενώνει την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα με τον Βόλο.



Στον Νομό Τρικάλων βρέχει ακατάπαυστα, με αποτέλεσμα ποτάμια και ρέματα να έχουν φουσκώσει. Στα Φάρσαλα, ο Ενιπέας ξεχείλισε και τα νερά έχουν φτάσει σε ύψος που δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Η πόλη είναι εντελώς αποκλεισμένη σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς η πρόσβαση είναι αδύνατη είτε από Αγίους Αναργύρους είτε από Νίκαια είτε ακόμα κι από Βόλο.