Ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι οι εναέριες επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορες περιοχές στην Καρδίτσα λόγω της κακοκαιρίας «Daniel».

Η πρώτη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα και αφορούσε μια γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό.



Όπως φαίνεται στο πρώτο από τα βίντεο, διασώστης κατέβηκε με το ειδικό σχοινί από το ελικόπτερο, προσέγγισε τη γυναίκα, την έδεσε πάνω του και στη συνέχεια τους ανέβασαν και τους δύο στο Super Puma.

Στο δεύτερο βίντεο οι διασώστες απομάκρυναν με επιτυχία μια γυναίκα.



Στο τρίτο βίντεο οι διασώστες απομακρύνουν πατέρα και το μικρό του παιδί 



Εκτός από το Super Puma έρευνας και διάσωσης, στην επιχείρηση διάσωσης θα χρησιμοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τέσσερα Βell της Πυροσβεστικής και αργότερα θα συμμετέχουν ένα Bell και ένα Super Puma των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο σχεδιασμός προβλέπει, για την ώρα, ότι ένα από τα τρία ελικόπτερα θα κατευθυνθεί προς το χωριό Αστρίτσα για να πάρει 35 ανθρώπους, ένα στο χωριό Αγία Τριάδα και ένα στη Μεταμόρφωση.

Παράλληλα θα επιστρατευθούν και εξωλέμβιες μηχανές από τον Βόλο, καθώς διαπιστώθηκε ότι φουσκωτές λέμβοι δεν βοηθούν αποτελεσματικά στην επιχείρηση διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το μεσημέρι δεν πραγματοποιούνταν επιχείρησεις ελικοπτέρων, καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Καρδίτσας δεν επέτρεπαν την ασφαλή πτήση τους, με αποτέλεσμα να μη δίνεται το «πράσινο φως» από το ΕΚΣΕΔ.