Λάσπες και απόγνωση έχει αφήσει πίσω της η φονική κακοκαιρία «Daniel» που σάρωσε το Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Τέσσερις αγνοούμενοι, εκατοντάδες απεγκλωβισμοί, διαλυμένες περιουσίες και υποδομές συνθέτουν το παζλ της απόλυτης καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή, με τις Αρχές να βρίσκονται επί ποδός.

Όπως βλέπετε σε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο Πήλιο, οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, με τα μπάζα και τα λασπόνερα να έχουν καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά τους.


Επιχείρηση εκκένωσης στον οικισμό Μικρό διά θαλάσσης

Λίγο μετά τις 15:00 εκκενώθηκε ο οικισμός Μικρό στον Δήμο Νότιου Πηλίου.

Ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί από ξηράς και γι' αυτό ο δήμαρχος Νότιου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, σε συνεννόηση με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, έστειλε το τουριστικό σκάφος «Ταρζάν», που κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή και να παραλάβει τελικά 150 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς. Οι απεγκλωβισθέντες βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση ύστερα από τρεις ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και τρόφιμα, καθώς είχαν εξαντληθεί οι προμήθειες των ξενοδοχείων και των πανσιόν.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα και δεύτερη προσπάθεια απεγκλωβισμού εκατοντάδων κατοίκων και ξένων τουριστών από τον Πλατανιά του Νότιου Πηλίου με τη συμμετοχή του δημάρχου Νότιου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικού, και μελών της Πολιτικής Προστασίας.

Στον Πλατανιά έχουν εγκλωβιστεί και σερβικά λεωφορεία που μετέφεραν τουρίστες από τη γειτονική χώρα.

Χωρίς ρεύμα πολλά νοικοκυριά

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thenewspaper.gr, στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου παραμένουν χωρίς ρεύμα περίπου 1.800 σπίτια.

Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε πάρα πολλά σημεία, με τα τα χωριά να είναι αποκλεισμένα, χωρίς νερό, ρεύμα και φάρμακα για τις ευπαθείς ομάδες.


Επιχειρεί ο Στρατός - Τοποθετείται πτυσσόμενο κομμάτι στη γέφυρα Καλών Νερών

Όπως θα δείτε σε σχετικές εικόνες, ειδικό τμήμα του Στρατού καταβάλλει προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν συντομότερα το οδικό δίκτυο που ενώνει το νότιο Πήλιο με τον Βόλο, χρησιμοποιώντας πτυσσόμενη γέφυρα, μήκους περίπου 30 μέτρων.


Πρόκειται για μία προσωρινή λύση μέχρι να επισκευαστεί η γέφυρα των Καλών Νερών, που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Τεράστιες οι καταστροφές και στα χωριά Ζαγόρα και Καράβωμα - Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι της Ζαγοράς είναι σε απόγνωση εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών που έχουν υποστεί από την επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel». Όλοι στην περιοχή προσπαθούν με κάθε μέσο να σώσουν τις περιουσίες τους και τις καλλιέργειές τους.

Οπως θα δείτε και στην ανάρτηση παρακάτω, υπάρχουν και άλλα χωριά που φαίνεται ότι είναι τελείως αποκλεισμένα, μιας και έχουν καταρρεύσει γέφυρες και δρόμοι.

Η μεταλλική γέφυρα και η ξύλινη γέφυρα στον Άι-Γιάννη έχουν καταρρεύσει. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχει...

Δημοσιεύτηκε από Βασίλης Τσαπράζης στις Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023

Στην επόμενη ανάρτηση βλέπετε καταστροφές στο οδικό δίκτυο κοντά στο χωριό Πουρί:

Η γέφυρα του Καλοκαιρινού στον δρόμο προς Πουρί.

Δημοσιεύτηκε από Βασίλης Τσαπράζης στις Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023

Νωρίτερα το πρωί, χάος επικρατούσε και στην Πορταριά, με τον μοναδικό δρόμο που είχε μείνει ανοικτός προς τα χωριά του Πηλίου τελικά να κλείνει, με τις εικόνες να είναι αποκαλυπτικές.

Ίδιο το σκηνικό και στο Λεφόκαστρο στο Νότιο Πήλιο