Η επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel» άφησε πίσω της πλημμυρισμένα χωριά στην Καρδίτσα, με πολλούς κατοίκους να είναι ακόμα εγκλωβισμένοι.

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας.

Οι κάτοικοι του χωριού πέρασαν ένα εφιαλτικό 24ωρο, με πολλούς από αυτούς να είναι ανεβασμένοι στις στέγες των σπιτιών τους, ώστε να σωθούν από τη στάθμη του νερού, η οποία ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Πολλοί ήταν εκείνοι οι πολίτες που ρίχτηκαν στη μάχη της διάσωσης, επιστρατεύοντας βάρκες και φουσκωτά, προκειμένου να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους που βρίσκονταν στα σπίτια τους και πάλευαν με το νερό.

Όπως είπε στο MEGA ο Κώστας Χατζής, κάτοικος του χωριού, είχαν απευθύνει έκκληση νωρίς το πρωί της Πέμπτης 7/09, με τις δυνάμεις να καταφέρνουν να προσεγγίσουν την περιοχή γύρω στις 10 το βράδυ.

«Έπειτα από πόσα τηλεφωνήματα, πόσες εκκλήσεις στα κανάλια και στα social media, έφτασαν ύστερα από 16 ώρες. Νερό και φαγητό δεν έφερε κανένας ακόμα. Σπίτια και αποθήκες έχουν πέσει, οι άνθρωποι δεν έχουν φάρμακα», επισήμανε.

Ο κ. Χατζής θα επιχειρήσει να εγκαταλείψει το σημείο που βρίσκεται και να πάρει μία βάρκα ώστε να μεταφέρει φαγητό στους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι.

Ακόμη, έκανε έκκληση στους διασώστες να μοιράσουν πόσιμο νερό, διότι η κατάσταση για τους κατοίκους του Παλαμά είναι απελπιστική.

«Ελάτε να μας δώσετε νερό και φαγητό, δεν ζητάμε κάτι άλλο», είπε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στο MEGA, οι διασώστες τού ανέφεραν ότι προτεραιότητά τους ήταν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ενώ η παροχή νερού και φαγητού ερχόταν σε δεύτερη μοίρα.