Αποκαλυπτικά στοιχεία βγαίνουν στο «φως» από το πόρισμα της ΕΔΕ σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο πλοίο «Blue Horizon», στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, στο πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης αναφέρεται ότι ο πλοίαρχος του πλοίου το βράδυ της τραγωδίας ειδοποίησε το Λιμενικό για άνθρωπο στη θάλασσα με τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, ωστόσο δεν είπε λέξη για την εμπλοκή των υπαλλήλων του πλοίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας, οι υπάλληλοι έσπρωξαν τον Αντώνη στη θάλασσα στις 21:09, ενώ στις 21:12 το πλοίο αποπλέει.

Ενα λεπτό μετά, στις 21:13, ο καπετάνιος του πλοίου ενημερώνει το Λιμεναρχείο ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά δεν αναφέρει ποτέ την εμπλοκή των υπαλλήλων του πλοίου του.

Στις 21:15, επιβάτες από διπλανό πλοίο ενημερώνουν το Λιμενικό και στις 21:40 ανασύρεται νεκρός ο Αντώνης.

Στις 21:42 δόθηκε εντολή για διακοπή του πλου, ενώ στις 22:00 δόθηκε εντολή να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, για να ξεκινήσουν αργότερα οι ανακρίσεις.

Πλέον, οι Αρχές περιμένουν τα στοιχεία από το «μαύρο κουτί», το οποίο θα ρίξει ακόμη περισσότερο «φως» στα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ, στο οποίο έχασε την ζωή του ο 36χρονος από την Κρήτη.