Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν ενάντια στις νέες ταυτότητες.

Η Αστυνομία χρειάστηκε να προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων και ρίψη χημικών, όταν ομάδα ατόμων με κουκούλες και χειρουργικές μάσκες προκάλεσε επεισόδια.

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στην ψηφιακή ηλεκτρονική σκλαβιά» και «όχι στην ταυτοποίηση του προσώπου», οι αρνητές των νέων ταυτοτήτων διαμαρτυρήθηκαν απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να ψηφιοποιήσει τις αστυνομικές ταυτότητες.



Κρατώντας ελληνικές σημαίες, εκκλησιαστικά λάβαρα, εικόνες, πανό και σταυρούς, οι συγκεντρωμένοι γέμισαν την πλατεία Συντάγματος, κατόπιν καλέσματος που έγινε αποκλειστικά μέσω διαδικτυακών ιστότοπων. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ηλεκρονικές σελίδες μέσω των οποίων διακινούνται απόψεις για «τσιπάκι» που θα παρακολουθεί τους πολίτες ή ακόμα και για εγχάραξη του «666» πάνω στις νέες ταυτότητες.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μοναχοί, παρά το γεγονός πως η επίσημη Εκκλησία μέσω της Ιεράς Συνόδου αποφάνθηκε πως είναι «παραθρησκευτικές δοξασίες τα περί ηλεκτρονικού φακελώματος».

Syntagma_tautotites_19
Syntagma_tautotites_18
Syntagma_tautotites_17
Syntagma_tautotites_16
Syntagma_tautotites_15
Syntagma_tautotites_14
Syntagma_tautotites_13
Syntagma_tautotites_12
Syntagma_tautotites_11
Syntagma_tautotites_10
Syntagma_tautotites_9
Syntagma_tautotites_8
Syntagma_tautotites_7
Syntagma_tautotites_5
Syntagma_tautotites_4
Syntagma_tautotites_3
Syntagma_tautotites_2
Syntagma_tautotites_1