Μια νέα γυναικοκτονία έλαβε χώρα σήμερα το πρωί (12/09), στη Θεσσαλονίκη και σόκαρε την κοινή γνώμη.

Μάλιστα, ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο φίλος του 38χρονου αστυνομικού, που έγινε πρωταγωνιστής της άγριας δολοφονίας, καθώς το πρωί της Δευτέρας σκότωσε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στο σπίτι της γυναίκας στην Καλαμαριά.

Ο φίλος του δράστη και αυτόχειρα αποκάλυψε για τη γυναικοκτονία στην Καλαμαριά πως ο αστυνομικός – που μετά το διαζύγιο ζούσε μαζί με τους γονείς του – είχε πάρει την καραμπίνα του πατέρα με το πρόσχημα ότι θέλει να καθαρίσει το όπλο. Τα ξημερώματα έφυγε από το σπίτι των γονιών του και αφού βεβαιώθηκε ότι τα παιδιά μπήκαν στο σχολικό λεωφορείο, στη συνέχεια χτύπησε την πόρτα της 42χρονης την σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο φίλος του αστυνομικού είπε, δε, ότι συχνά ο άνδρας έλεγε στον πατέρα του ότι θα την σκοτώσει: «Έλεγε στον πατέρα του ότι θα την σκοτώσει. Την αγαπούσε τρελά. Την καραμπίνα την πήρε από χθες ισχυριζόμενος πως θα την καθαρίσει».


Σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι ο διαζύγιο είχε βγει μόλις λίγο καιρό πριν την παρακαλούσε να ξαναπαντρευτούν, η ίδια όμως αρνούνταν. 

«Γνώριζα και την οικογένεια και το ζευγάρι. Υπήρχε πρόβλημα» είπε.

Και συνέχισε: «Πήραν συναινετικό διαζύγιο. Δεν είχαν έντονες συγκρούσεις. Έπαιρνε τα παιδιά και μιλούσε μαζί τους. Του λέγαμε ότι πρέπει να φτιάξει τη ζωή του και να μην παρεκτρέπεται. Αυτή επέμενε πως δεν τον θέλει. Είχαν δυο αγόρια και είχε βγει απόφαση του δικαστηρίου για το πότε θα βλέπει ο πατέρας τα παιδιά» περιγράφει ο στενός φίλος της οικογένειας».


Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο 38χρονος δεν είχε ούτε υπηρεσιακό όπλο, καθώς του είχε αφαιρεθεί.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Με κυνηγετική καραμπίνα σκότωσε τη 42χρονη σύζυγό του  38χρονος αστυνομικός, που ακολούθως έστρεψε το ίδιο όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.

Η οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε το πρωί σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Περίοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς ειδοποίησαν την Άμεση Δράση. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο διαμέρισμα εντόπισαν σε λουτρό αίματος τον άνδρα και τη γυναίκα.

Ο 38χρονος και η 42χρονη είχαν δύο παιδιά μαζί, τα οποία ο δράστης πήγε και άφησε στο σχολείο.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στο σπίτι της πρώην συζύγου του και, όταν του άνοιξε την πόρτα, την πυροβόλησε εν ψυχρώ με μια καραμπίνα, πριν αυτοκτονήσει ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επικοινωνία με τα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είχε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, ώστε να υπάρξει άμεσα μέριμνα για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών της οικογένειας.