Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 71χρονος που το βράδυ της Παρασκευής σκότωσε 35χρονο ληστή που είχε μπει στο σπίτι του και τον χτυπούσε με μεταλλική ράβδο, στο χωριό Χίνκα στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, στον 71χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η προσέγγιση του χωριού Χίνκα, όπου έγινε το περιστατικό.

«Είναι συντετριμμένος με αυτό που συνέβη. Είναι πολύ δυσάρεστο γεγονός, ό,τι κι αν έχει συμβεί», τόνισε ο δικηγόρος του, Γρηγόρης Κύρκος, ο οποίος πάντως επισημαίνει ότι ο πελάτης του βρισκόταν σε νόμιμη άδεια, καθώς η ζωή του διέτρεξε κίνδυνο.

«Το σημαντικό είναι ότι ο άνθρωπος βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Ο κίνδυνος που διέτρεξε ήταν να αφαιρεθεί η δική του ζωή», δήλωσε ο συνήγορός του.

Ερωτηθείς για το εάν ο 71χρονος κατάλαβε την ταυτότητα του 35χρονου, ο δικηγόρος του απάντησε ότι δεν αντιλήφθηκε τίποτα, καθώς «εισέβαλε κάποιος στο σπίτι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά. Δέχθηκε αμέσως επίθεση, προσπάθησε να αμυνθεί».

Έξω από τα δικαστήρια, λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, βρέθηκαν συγγενείς του 35χρονου, που εξέφρασαν έντονη διαμαρτυρία για τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.



Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το βράδυ στις 20:50. Ο 35χρονος, ελληνικής καταγωγής, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έχοντας στην κατοχή του μεταλλική ράβδο και στιλέτο, εισέβαλε στο σπίτι του 71χρονου, ο οποίος είναι Έλληνας κάτοικος εξωτερικού και βρισκόταν στο χωριό του για το καλοκαίρι, με σκοπό να τον ληστέψει.

Οι δυο τους διαπληκτίστηκαν. Ο 35χρονος χτύπησε τον 71χρονο με μεταλλική ράβδο που είχε μαζί του. Ο 71χρονος ζητούσε από τον νεαρό άνδρα να φύγει από το σπίτι. Όταν ένιωσε ότι τον αγνοούσε, πήρε ένα παλιό περίστροφο που είχε στο σπίτι του και πυροβόλησε τον 35χρονο στη θωρακική κοιλότητα.

Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Βουτσαρά, ενώ για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σημείο Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από τα Ιωάννινα που παρέλαβε και διακόμισε τον νεαρό άνδρα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 35χρονος κατέληξε.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, που συνέλαβαν τον 71χρονο.