Για μια άψογη μητέρα που ασχολούνταν συνέχεια με τα παιδιά της έκαναν λόγο οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταθέτουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο δικάζει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, ως μάρτυρες υπεράσπισης της μητέρας της.

«Δεν τα είχε αφήσει ποτέ μόνα τους. Ήταν πάντα φροντισμένα, έπαιζε μαζί τους επιτραπέζια, έβαζαν τραγούδια και χόρευαν. Ασχολιόταν πολύ με τα παιδιά», κατέθεσε η αδελφή της κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, προσθέτοντας: «Ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για μια μητέρα».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε πως αρχικά δεν συμφωνούσε με τον γάμο της αδελφής της με τον Μάνο Δασκαλάκη λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. «Στην αρχή δεν συμφωνούσα με τον γάμο, γιατί ήταν νέα παιδιά, αλλά όταν μας είπαν "αγαπιόμαστε και θα προχωρήσουμε", είπα "εντάξει". Μέχρι το 2018 είχαν ωραία σχέση. Τότε έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης μια εξωσυζυγική σχέση. Για μικρό χρονικό διάστημα διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους, αλλά μετά ήταν πάλι καλά», ανέφερε.

Εκτενή αναφορά έκανε η μάρτυρας και στο καταγγελλόμενο από τη μητέρα επεισόδιο σπασμών που οδήγησε την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και περιέγραψε τι έγινε τότε. Όπως είπε, ήταν μαζί με την αδελφή της και το παιδί στο σπίτι της στην Αλισσό.

«Γύρω στις 06:30 ξύπνησε η αδελφή μου και μου λέει "το παιδί δεν είναι καλά, σε ζητάει". Βλέπω την Τζωρτζίνα καθισμένη στο κρεβάτι μου, μου λέει "δεν είμαι καλά, έχω βόμβα στην πλάτη". Έπειτα ηρέμησε, αλλά μετά από ένα τέταρτο ξαναπετάχτηκε και παραπονέθηκε για πόνο στην πλάτη και την κοιλιά. Αποφασίσαμε να πάμε στο "Καραμανδάνειο". Πήγαμε γύρω στις 7:45. Αργότερα ήρθε ο κ. Δασκαλάκης και το παιδί μού είπε "διώξ' τον". Της είπα "άσε να σε δει ο μπαμπάς" και επέμεινε. Βγήκε ο Δασκαλάκης από το δωμάτιο».

Πρόεδρος: Γιατί δεν καλέσατε ασθενοφόρο;

Μάρτυρας: Θα φτάναμε πιο γρήγορα εμείς.

Πρόεδρος: Από ασθενοφόρο με σειρήνα;

Μάρτυρας: Μπορεί να μην το αξιολογούσαν σωστά και να μην έβαζαν σειρήνα.

Πρόεδρος: Το παιδί σάς τα είπε 06:30 και φτάσατε 8. Γιατί δεν πήγατε 7;

Μάρτυρας: Μέχρι να πει το παιδί και να ετοιμαστούμε πήγε 7 και κάτι. Τότε φύγαμε και μέχρι να φτάσουμε πήγε 8 παρά το πρωί.

Αναφερόμενη στο πώς βίωσε τις απώλειες των παιδιών, η Δήμητρα Πισπιρίγκου με τρεμάμενη φωνή, σχεδόν κλαίγοντας, είπε: «Άσχημα όλες. Στην Ίριδα πιο πολύ. Επειδή εγώ θα τη βάφτιζα… και επίσης εγώ τη βρήκα στην κούνια. Και με την Τζωρτζίνα ήμουν δεμένη και μου στοίχισε».

Για τη σχέση της ανιψιάς του με τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά και την προσωπικότητα της ανιψιάς του κατέθεσε στο δικαστήριο ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου Ιωάννης Λεγάτος. «Την είχα από μικρό παιδί δίπλα μου τη Ρούλα. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο, έπαιζε, ήθελε να κάνει δικά της πράγματα, είχε μεγαλώσει με τις αξίες της οικογένειάς μας και είχαμε λόγω και του ποδοσφαίρου κάποιες ηθικές αξίες και αρχές με τις οποίες μεγάλωσε η Ρούλα. Ήμασταν γνωστή οικογένεια λόγω ποδοσφαίρου. Ο παππούς της Ρούλας ήταν από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής. Ήταν ένα κορίτσι που ήθελε να εργαστεί, να είναι φιλική προς όλους, δεν είχαμε δημιουργήσει κάποιο θέμα στη ζωή της».

Όσον αφορά τη σχέση της ανιψιάς του με τον Μάνο Δασκαλάκη, είπε πως ήταν ένα ζευγάρι «αρκετά δεμένο», διευκρινίζοντας ωστόσο: “Όταν χάνεις ένα παιδί, κλονίζονται τα πράγματα. Βέβαια, με την απώλεια του πρώτου παιδιού ήταν ακόμα αρκετά καλά γι' αυτό που είχαν περάσει», τόνισε ο μάρτυρας.

Όσον αφορά τη μικρή Τζωρτζίνα, ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε λόγο για ένα παιδί που του άρεσε το παιχνίδι και ασχολούνταν με το τάμπλετ. «Ήξερε πράγματα που εγώ δεν ήξερα με το τάμπλετ και το τηλέφωνο. Στο εξοχικό που κοιμόμασταν μαζί…», είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας φαίνεται φυσιολογικό αυτό;

Μάρτυρας: Όλοι μαζί κοιμόμασταν. Κοιμόταν δίπλα μου κι έβλεπε μέχρι το βράδυ αργά ταινίες.

Εισαγγελέας: Το παιδί τι έκανε στο τάμπλετ; Ήταν 6-7 χρόνων παιδί και μας λέτε ότι ήταν συνεχώς στο τάμπλετ;

Μάρτυρας: Έπαιζε παιχνίδια και έβλεπε ταινίες του Σεφερλή.