Ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη Θεσσαλία, έχει πέσει θύμα της ληστρικής διάθεσης των επιτηδείων, που κάνουν πλιάτσικο στα σπίτια οι κάτοικοι των οποίων απομακρύνθηκαν για να σωθούν από την κακοκαιρία Daniel

To MEGA έφερε στην επιφάνεια βίντεο κλεφτών εν δράσει και στο ρεπορτάζ αναφέρεται: Οι άνθρωποι δεν ξέρουν κυριολεκτικά από πού να φυλαχτούν, από τη μία οι επιδημίες από την άλλη το πλιάτσικο στα σπίτια που δεν είναι καλά οχυρωμένα. Το MEGA έχει εξασφαλίσει βίντεο ντοκουμέντο από πλιάτσικο.

Ενόσω η χώρα μετρά τις πληγές της έπειτα από το σφοδρό «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel, ορισμένοι επιτήδειοι συνεχίζουν την παράνομη δράση τους.

Το βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγραφεί το μεσημέρι της Κυριακής και φαίνεται ένα αγροτικό αυτοκίνητο με έναν άντρα και μία γυναίκα να έχουν φορτώσει κάποια αλουμίνια πάνω στο όχημά τους.

Στη συνέχεια, η γυναίκα που καταγράφει το βίντεο απευθύνεται στον άντρα και στην γυναίκα και τους λέει να αφήσουν αυτά που πήραν. Τότε ο άνδρας με θράσος της απαντάει ότι τα μάζευαν μία ώρα, γιατί δεν τους είδε πιο πριν, και την προκαλεί μάλιστα να καλέσει την Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει συνολικά πέντε συλλήψεις για πλιάτσικο από την Ελληνική Αστυνομία, οι τρεις στο Βόλο, μία στον Παλαμά και μία στην Καρδίτσα.