Με την υποβολή των παραστάσεων υποστήριξης της κατηγορίας άρχισε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση της Folli Follie.

Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα έδωσαν ο ιδρυτής της εταιρείας, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του, Καίτη, ο γιος του, Τζώρτζης, οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ των δώδεκα κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Στη διαδικασία ζητήθηκε να εισαχθεί στην υπόθεση ακόμα ένας κατηγορούμενος, κάτοικος Χονγκ Κονγκ. Η εισαγγελέας εξέφρασε αντιρρήσεις και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να μη δικαστεί, καθώς υπάρχει ζήτημα ταυτοπροσωπίας.

Οι δικαστικές Αρχές, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση, αποδίδουν στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και στους συγκατηγορούμενούς τους μεθοδευμένη και σχεδιασμένη, επί σειρά ετών, εξαπάτηση των επενδυτών που εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρείας και προχώρησαν σε αγορά μετοχών της Folli Follie. Μάλιστα, η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε από τις πράξεις των κατηγορουμένων σε επενδυτές και Δημόσιο εκτιμάται πως ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Σεπτεμβρίου.