Γιάννουλη Θεσσαλίας. Με προσεκτικές κινήσεις ένας πυροσβέστης παίρνει στα  χέρια του ένα βρέφος και κατεβαίνει τη σκάλα από ένα πλημμυρισμένο σπίτι. Έξω από το σπίτι περιμένει στη βάρκα η μητέρα του κλαίγοντας. Σε κάθε βήμα του πυροσβέστη που κρατάει στα χέρια του το μωρό της η ανάσα της σβήνει. Λίγες ώρες μετά η οικογένεια σμίγει και πάλι σε χώρο ασφαλή και περιγράφουν στο Live News τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν.

Ο απεγκλωβισμός του μωρού έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει συγκλονίσει τους πάντες. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο πυροσβέστης πήρε στα χέρια του το μωρό, με τους συναδέλφους του να τον συμβουλεύουν να προσέχει.


Η μητέρα του μωρού, που περίμενε σε φουσκωτή βάρκα μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, δεν σταματούσε να  κλαίει από το άγχος και την αγωνία της.

Ο διασώστης της ΕΜΑΚ κράτησε στοργικά στα χέρια του το μωρό λέγοντάς του «ψυχούλα μου», στη συνέχεια είπε «έλα να το πάρει η μαμά στην αγκαλιά» και το έδωσε στη μητέρα του, η οποία κλαίγοντας το αγκάλιασε και το φίλησε ανακουφισμένη.

 «Δεν περιμέναμε ότι θα φτάσει σε τέτοιο σημείο το νερό. Την Παρασκευή άρχισε να ανεβαίνει η στάθμη του νερού. Είπαμε με τον σύζυγο να το παλέψουμε. Ξυπνήσαμε το Σάββατο και το νερό σχεδόν είχε φτάσει στον πρώτο όροφο. Δεν το σκέφτηκα καθόλου, κάλεσα την ΕΜΑΚ, ήρθαν αμέσως, πήραμε ό,τι προλάβαμε να πάρουμε και φύγαμε», είπε η Βάσια Θεοδωροπούλου, μητέρα του βρέφους που απεγκλωβίστηκε.

 «Ήθελα απλά τα παιδιά να μπουν στη βάρκα να φύγουμε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι σωτήρες μας. Ήθελα να φύγουμε για να είμαστε ασφαλείς».

Πλέον η οικογένεια φιλοξενείται σε ένα φιλικό ζευγάρι, είναι ασφαλής και αναμένει να γυρίσει ξανά στο σπίτι της, ωστόσο άγνωστο εάν τα σπίτια των περιοχών που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία «Daniel» είναι κατοικήσιμα.