Πρωτοφανές ξέσπασμα είχε η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο,  το οποίο δικάζει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας. Η ιατροδικαστής έχει προταθεί από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της και ενώ δεχόταν βροχή ερωτήσεων από την έδρα, η μάρτυρας ξέσπασε, χτυπώντας τα χέρια στο έδρανο, λέγοντας :  «Μ’ έχετε εδώ έξι ώρες! Μου λέτε πως δεν διαβάζω τα ιατρικά έγγραφα! Μου λέτε ότι δεν έχω γνώση! Εμένα! Που είμαι εδώ, δέχομαι απειλές για τη ζωή μου! Λέτε πως δεν έχω γνώσεις Ιατρικής και τα λένε οι δημοσιογράφοι και τα ακούνε οι γονείς μου», και πρόσθεσε «Δεν αντέχω άλλο! Ποιο όφελος έχω; Βάλλομαι χωρίς λόγο!». 

Δεν σταμάτησε εκεί, ωστόσο, και συνέχισε έντονα να λέει: «Για ποιον λόγο νομίζετε ότι ήρθα εδώ; Να υπερασπιστώ την κατηγορούμενη; Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Ζητώ συγγνώμη, άλλα έχω εξαντλήσει τα περιθώρια γι' αυτά που ακούγονται. Αν ο κύριος Μπουζιάνης είχε λάβει τον ιατρικό φάκελο, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Αν είχε δώσει σαφή απάντηση, δεν θα ήμουν εδώ».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος εξήγησε στη μάρτυρα πως η έδρα ούτε της είπε κάτι, ούτε την εκφόβισε και της επισήμανε: «Αν είστε φορτισμένη συναισθηματικά, δεν αφορά εμάς. Είμαστε εδώ για να δικάσουμε μια υπόθεση και θέλουμε να δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί. Δεν σας κατηγορήσαμε για κάτι και δεν κατάλαβα από τι πυροδοτήθηκε όλο αυτό».

Τι υποστήριξε στην κατάθεσή της

Νωρίτερα, η μάρτυρας απέδωσε τις δύο ανακοπές που υπέστη η μικρή Τζωρτζίνα, μία στο Καραμανδάνειο και μία στο Παίδων, σε παθολογικά αίτια. Συγκεκριμένα, εξήγησε πως τα δύο περιστατικά ανακοπών που υπέστη η μικρή Τζωρτζίνα και στο νοσοκομείο Καραμανδάνειο και στο Παίδων έχουν κοινά στοιχεία.

«Τα δύο περιστατικά ανακοπών έχουν κοινά (Καραμανδάνειο-Παίδων). Και στο δεύτερο έχουμε λοίμωξη αναπνευστικού. Στο πρώτο έχουμε 27 χιλ. λευκά αιμοσφαίρια, στο δεύτερο 21 χιλ. λευκά αιμοσφαίρια. Σε αυτήν τη χρονική στιγμή, στο δεύτερο περιστατικό, οι γιατροί καταγράφουν υγρούς ρόγχους. Έχω υγρούς ρόγχους, που σημαίνει λοίμωξη αναπνευστικού. Έχουν αλλάξει μερικές ώρες πριν ένα φάρμακο. Το φάρμακο που άλλαξαν πρέπει να κόβεται σταδιακά. Το παιδί το λαμβάνει εννέα μήνες και κόβεται σε μία νύχτα, το παιδί είναι υποσιτικό… Πόσοι άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες να υπάρξουν; Ταυτόχρονα, έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες 14 περιστατικά σπασμών, είναι προφανές πως αυτό το παιδί από προηγούμενο 24ωρο είχε σταδιοδρομηθεί, δεν υπήρχε γυρισμός, ήταν παθολογικό», τόνισε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πώς εξηγείται το ότι έπαθε ανακοπή εκείνη την ώρα και μέρα;

Μάρτυρας: Πόσο άλλο να αντέξει ένας οργανισμός ενός παιδιού 8,5 ετών; Τα προηγούμενα 14 επεισόδια θα μπορούσαν να καταλήξουν μέσω της επιληψίας σε θάνατο.

Εισαγγελέας: Εσείς έχετε κάνει νεκροψίες-νεκροτομές;

Μάρτυρας: Ναι, για να πάρεις ειδικότητα ανοίγεις 10-15 την ημέρα.

Εισαγγελέας: Αφού πήρατε ειδικότητα;

Μάρτυρας: Μόνο ως τεχνικός σύμβουλος που παρακολουθώ από πάνω.

Η δίκη συνεχίζεται στις 20 Σεπτεμβρίου.