«Σήμερα καταβλήθηκαν 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 νοικοκυριά των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες», δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος στην ενημέρωση για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και την κατάσταση στη Θεσσαλία.

«Καταβλήθηκαν αυτόματα, χωρίς να έχει προηγηθεί αυτοψία ή δήλωση στην πλατφόρμα», όπως τόνισε ο ίδιος, ενώ σημείωσε πως θα ακολουθήσουν αυτοψίες. Εξηγησε πως καταβλήθηκαν σε όσους προέκυψαν από τη διαδικασία διασταυρώσεων.

Ο ίδιος ανέφερε πως η ΑΑΔΕ από χθες έχει ενεργοποιήσει ειδικά γραφεία εξυπηρέτησης των πολιτών και πως η διαδικασία των διασταυρώσεων προχωρεί.

181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία


Η κυρία Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στα χωριά της Καρδίτσας, για να δώσει προστατευτικό εξοπλισμό στους πολίτες. «Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ενέργειες για τα λιμνάζοντα ύδατα. Καθήκον μας είναι και να στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Δεν θα φύγω αν δεν βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι είναι υγιείς και ασφαλείς. Γνώρισα ένα εξαιρετικό παλικάρι, που σκόπευε να παντρευτεί την Κυριακή. Είμαστε δίπλα τους. Μπορεί να έχει ανατραπεί η ζωή τους, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να σταθούμε. Το υπουργείο Υγείας είναι υπουργείο φροντίδας. Και καθήκον μου είναι να φροντίζουμε τους πολίτες», ανέφερε.

«Μπορεί να γίνομαι έντονη κάποιες φορές, αλλά είναι από την αγωνία. Η μεγάλη μας αγωνία είναι να μην έχουμε κρούσματα. Γι' αυτο οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν στις υπηρεσίες Υγείας, εάν εμφανίσουν συμπτώματα», είπε.

Το τελευταίο 24ωρο 1.429 συμπολίτες πήγαν σε δομές Υγείας. Διαγνώστηκαν 51 με γαστρεντερίτιδα και 62 με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 λοιμώξεις αναπνευστικού. Έχουμε 3 νέες νοσηλείες και 12 που νοσηλεύονται για γαστρεντερίτιδα, 7 νέες νοσηλείες και 15 συνολικά για λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Παράλληλα, υπάρχουν δύο ύποπτα περιστατικά στη Λάρισα από λεπτοσπείρωση. Η κυρία Αγαπηδάκη συνέχισε λέγοντας ότι για την ασφάλεια του νερού έχουν πραγματοποιηθεί 170 δειγματοληψίες και ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις, ενώ για την πόλη του Βόλου αναμένονται οι μικροβιολογικές αναλύσεις μέχρι αύριο το μεσημέρι. Στον Δήμο Τεμπών το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Δείτε LIVE την ενημέρωση: