Για ασήμαντη αφορμή, ένας 68χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο υπάλληλο ενός πάρκινγκ στο κέντρο του Πειραιά, χθες λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι. Ένα περιστατικό βγαλμένο από το πιο παράλογο σενάριο, καθώς ένας από τους πλέον συνηθισμένους καβγάδες στην περιοχή, κατέληξε σε αιματηρό επεισόδιο και στην απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.

Προκαλούσε συχνά φασαρίες 

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο 68χρονος διαπληκτίστηκε με έναν 39χρονο υπάλληλο πάρκινγκ, το οποίο εξυπηρετεί τα καταστήματα της περιοχής, επί της οδού Πραξιτέλους 147. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 68χρονος, ελληνικής καταγωγής, προκαλούσε συχνά φασαρίες στους συμπολίτες του. Ωστόσο, τα παιδιά που εργάζονταν στα δύο κοντινά πάρκινγκ της περιοχής είχαν την… τιμητική τους. Ο δράστης δεν σεβόταν το ότι ο χώρος ήταν ιδιωτικός και πολλές φορές παρεμπόδιζε το έργο των εργαζομένων, προκαλώντας τις αντιδράσεις τους. Μάλιστα, με βάση συγκεκριμένες μαρτυρίες, ο 68χρονος δεν έχει αυτοκίνητο! Απλώς θεωρούσε παράνομα τα πάρκινγκ και προσπαθούσε να τα σαμποτάρει.

«Τώρα σε τελείωσα» 

Όταν λοιπόν, η κόντρα των δύο ανδρών συνεχίστηκε, ο 68χρονος ανέβηκε στο διαμέρισμά του επί της οδού Αλκιβιάδου, πήρε μία καραμπίνα και κατέβηκε στο δρόμο, όπου πυροβόλησε από σχετικά κοντινή απόσταση τον 39χρονο, αλβανικής καταγωγής, και πατέρα τριών μικρών παιδιών. Το πλήγμα δεν ήταν θανάσιμο και, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο τραυματισμένος άνδρας έβγαλε κάποια επιφωνήματα πόνου. Ο 68χρονος έκανε να αποχωρήσει, αλλά το μετάνιωσε. Φέρεται να γύρισε προς το θύμα και να το πυροβόλησε από πιο κοντά αυτή τη φορά, στο κεφάλι. «Τώρα σε τελείωσα» φέρεται να είπε ο αδίστακτος δράστης και γύρισε στο διαμέρισμά του.

Στην περιοχή προκλήθηκε πανικός. «Τον φάγανε, τον φάγανε!» φώναζε ένας γείτονας, και αμέσως κλήθηκαν η Άμεση Δράση και το ΕΚΑΒ. Σε χρόνο dt ισχυρότατη αστυνομική δύναμη έφτασε στο σημείο. Οι διασώστες μετέφεραν το θύμα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αστυνομικοί ανέβηκαν στο διαμέρισμα του δράστη, ο οποίος είχε την πόρτα ανοιχτή και περίμενε, χωρίς να αντιδράσει, τη σύλληψή του. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, κατέβηκε σιδηροδέσμιος και με το πουκάμισο ανοιχτό, μουρμουρίζοντας.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Ontime