Ισχυρές είναι από το πρωί η αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, αλλά και για τιςπου έχουν προγραμματιστεί στην πόλη. Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, είχε σήμερα σύσκεψη με ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας  για τα μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα μέτρα ασφαλείας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με άξονες τόσο την τήρηση της τάξης όσο και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Για σήμερα το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί τέσσερις συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, και η Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ο υπουργός είχε συναντήσεις με την Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και την Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Δ.Φ Θεσσαλονίκης.

Συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα στην πόλη

Τα μέτρα της Αστυνομίας έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ, καθώς για σήμερα (16/9) το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί τέσσερις συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ αλλά και της παρουσίας του πρωθυπουργού στην πόλη.

Στις 18:00, πολίτες που αντιτίθενται στην έκδοση νέων ταυτοτήτων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο.

Την ίδια ώρα, μέλη και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Επίσης, στις 18:00, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.

Υπενθυμίζεται ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η Βουλγαρία είναι τιμώμενη χώρα στην 87η ΔΕΘ

Απροσπέλαστο το κέντρο

Σημειώνεται ότι λόγω των εκδηλώσεων, των ομιλιών και των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία:

α. Από την 06.00 ώρα της Παρασκευής (15/9) μέχρι και την 20.00 ώρα της Κυριακής (17/9) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

-Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

-Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

-Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγ. Δημητρίου.

-Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

β. Το Σάββατο (16/9), από ώρα 15.30 σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.

-Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.

-Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

-Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.

-Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

-Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

-Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

-Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.

-Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.

-Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ. Αλεξάνδρου.

Τέλος, από ώρα 15.30 του Σαββάτου (16/9) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σταδιακά, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.