Η Ιράτσε Γκαρσία, Πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα επισκεφθεί τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Danielτη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου.



Η αντιπροσωπεία θα εξετάσει και θα προτείνει οικονομικούς πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πλημμυρών και την ανοικοδόμηση των πληγέντων περιοχών.

Πριν την επίσκεψη της στην Θεσσαλία η Πρόεδρος της Ομάδας των Σ&Δ Ιράτσε Γκαρσία τόνισε οτι: “η Ελλάδα πληγώθηκε φέτος το καλοκαίρι από πρωτοφανείς πυρκαγιές, και στη συνέχεια από τις φοβερές πλημμύρες. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τον ελληνικό λαό. Μαζί με τους συναδέλφους μου από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, θέλουμε να δούμε από κοντά τις καταστροφές, να κατανοήσουμε πλήρως την έκταση των ζημιών και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις ανησυχίες των κατοίκων. Θέλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέχεται αποτελεσματικά και θα στοχεύει στις ανάγκες του πληγέντος πληθυσμού.“

Για βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία η οποία είναι μια τομή στην Ιστορία της χώρας μας κάνει λόγο σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως αναφέρει «Θρηνούμε την απώλεια συνανθρώπων μας. Το πλήγμα στην παραγωγική καρδιά της Ελλάδας είναι τεράστιο. Η οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, δεν μπορεί να γίνει με αποσπασματικές παρεμβάσεις. Και προς αυτήν την κατεύθυνση ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιρατσε Γκαρσία Πέρεθ, που θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τεχνογνωσία».

Για την επίσκεψη της επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Θεσσαλία ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου ευχαρίστησε την Προέδρο και αγαπητή φίλη Ιράτσε για το ενδιαφέρον της και για την επίσκεψη που «θα πραγματοποιήσουμε στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Ελλάδας. Για άλλη μια φορά, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί υπόδειγμα της αρχής της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης. Έχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, όπως η άμεση βοήθεια στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας και η ανοικοδόμηση της περιοχής. Κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη. Ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε να διαμορφώσουμε έναν συνολικό και αποτελεσματικό σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή για τη χώρα μας – μια Ελλάδα “έξυπνη” και ανθεκτική στο μέλλον. Κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη».