Σε τραγωδία εξελίχθηκε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν νωρίτερα σήμερα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ πως μετά το τροχαίο υπήρξαν ορισμένοι ελαφρά τραυματίες, τελικώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ γνωστοποιήθηκε ότι «τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται» με την συμπλήρωση «θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Νωρίτερα, διεθνή μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν δηλώσεις του Othman Abduljaleel, υπουργού Υγείας της Λιβύης ο οποίος έκανε λόγο για 4 νεκρούς Έλληνες.



Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα δίκτυα, η σύγκρουση ήταν μετωπική, ενώ οι τραυματίες είναι πολλοί. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι νεκροί φέρονται να είναι τρεις, ενώ ακόμη δύο είναι αυτοί οι οποίοι θεωρούνται αγνοούμενοι προς το παρόν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αποστολή αποτελείτο από 19 άτομα τα οποία έφτασαν το πρωί της Κυριακής μεταφέροντας τρεις τόνους τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό. Η αποστολή αποτελείτο από στελέχη του Ελληνικού Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.