Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε την Πέμπτη ένας 64χρονος στον Βόλο κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, καθώς το βράδυ της Δευτέρας ζήτησε από δύο ανήλικα κορίτσια, μία ημεδαπή και μία αλλοδαπή, να τον αγκαλιάσουν επί πληρωμή.

Το περιστατικό

Το περιστατικό παρενόχλησης συνέβη σε περιοχή νησιού των Σποράδων, όπου είχε μεταβεί για τρεις ημέρες ο 64χρονος για επαγγελματικούς σκοπούς, καθώς είναι μόνιμος κάτοικος Βόλου και εργάζεται ως οικοδόμος. Γύρω στις έντεκα το βράδυ, οι δύο 14χρονες, οι οποίες είναι φίλες και μένουν μόνιμα με τις οικογένειές τους στο νησί, περνούσαν από το σημείο όπου βρισκόταν ο κατηγορούμενος, ο οποίος τους πρότεινε να του δώσουν μια αγκαλιά με αντάλλαγμα το ποσό των 50 ευρώ, δείχνοντάς τους το περιεχόμενο του πορτοφολιού του, με άγνωστο ποσό χαρτονομισμάτων.

Τα κορίτσια γέλασαν και αρνήθηκαν, με τον 64χρονο να «ανεβάζει» την τιμή στα 100 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, η «προσφορά» του έφτασε μέχρι και το ποσό των 600 ευρώ, προκειμένου να τις πείσει να τον αγκαλιάσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στο διάστημα αυτό, οι δύο ανήλικες δήλωσαν ότι ο κατηγορούμενος, προσπαθώντας να τις ακουμπήσει, τις έπιασε στο γόνατο, ενώ όταν κατάλαβε πως δεν θα έπαιρνε αυτό που ζητούσε, μια «αγκαλιά», είπε στα κορίτσια να φιληθούν μεταξύ τους, με τις 14χρονες να αποφασίζουν να ανταλλάξουν ένα φιλί στο μάγουλο, προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν.

«Ένα αστείο»

Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν ένα από τα κορίτσια αποφάσισε να βιντεοσκοπήσει το συμβάν, με τον πατέρα της να βρίσκει το αρχείο στο κινητό της τηλέφωνο. Όπως κατέθεσε χθες η 14χρονη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η ίδια τράβηξε το βίντεο γιατί τρόμαξε από το περιστατικό, ενώ δεν είχε μιλήσει νωρίτερα στους γονείς της για όσα συνέβησαν, καθώς φοβόταν πως δεν θα της επέτρεπαν να βγαίνει πια έξω. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε πως «έκανε χαζομάρα» και έχει μετανιώσει, ενώ ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως όσα συνέβησαν ήταν απλώς «ένα αστείο», το οποίο συνέχισε όταν είδε πως τα κορίτσια γέλασαν. Ακόμα ισχυρίστηκε πως ήταν μεθυσμένος, γιατί είχε πιει τρεις μπίρες το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να τον επιπλήττει, λέγοντας: «Δεν βλέπουμε κανένα αστείο, η πράξη σας είναι πολύ σοβαρή».

Νωρίτερα, ως μάρτυρας υπεράσπισης παρουσιάστηκε η σύζυγος του κατηγορουμένου, η οποία δήλωσε πως ο 64χρονος δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα έως τώρα, είναι πατέρας δύο παιδιών και έχει τρία εγγόνια, εργάζεται και βοηθά την οικογένειά του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή, ενώ διέταξε τη μερική έκτιση της ποινής του, 30 ημερών. Λόγω του λευκού ποινικού του μητρώου, του δόθηκε δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη, το οποίο και άσκησε για να αποφύγει τη φυλακή.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime