Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας διά στόματος του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Σώματος, αντιπύραρχου Ιωάννη Αρτοποιού.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με αναφορά στο τραγικό περιστατικό στη Λιβύη, για το οποίο ο κ. Αρτοποιός είπε: «Ως πυροσβέστες και ως ένστολοι θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους και συγγενείς των συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη».

Στη συνέχεια, έγινε γνωστό ότι «συνολικά μέχρι σήμερα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχουν καταγραφεί 10.051 κλήσεις, 3.451 αντλήσεις υδάτων, ενώ 3.576 συμπολίτες μας έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία».

«[...] Έχει γίνει πλήρης αποτύπωση των επικρατουσών συνθηκών σε όλες τις περιοχές και βλέπουμε ότι κατά το πλείστον επεμβαίνουμε κυρίως σε απαντλήσεις υδάτων, συνδράμουμε σε μεταφορές τροφίμων, νερού, φαρμακευτικού υλικού, προς υποστήριξη των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, οι οποίοι δοκιμάστηκαν από το πιο ακραίο πλημμυρικό φαινόμενο που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μας στη σύγχρονη ιστορία», συνεχίζει η ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής.

«Σε ό,τι αφορά τη Λίμνη Κάρλα, παρακολουθούμε την εξέλιξη της στάθμης του νερού, ενώ παράλληλα επιτηρούμε με Drones όλες τις παραλίμνιες περιοχές», αναφέρθηκε, επίσης, στην ενημέρωση, η οποία κατέληξε: «Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας μας ζητηθεί μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση του φαινομένου».

H ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τη Θεσσαλία

«Ως πυροσβέστες και ως ένστολοι θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους και συγγενείς των συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη.

Τα αμιγώς επιχειρησιακά δεδομένα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρωτόγνωρης κακοκαιρίας DANIEL και των πλημμυρικών φαινομένων είναι τα εξής:

Συνολικά μέχρι σήμερα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί 10.051 κλήσεις, 3.451 αντλήσεις υδάτων, ενώ 3.576 συμπολίτες μας έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Από επιχειρησιακής πλευράς για τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχει γίνει πλήρης αποτύπωση των επικρατουσών συνθηκών σε όλες τις περιοχές και βλέπουμε ότι κατά το πλείστον επεμβαίνουμε κυρίως σε απαντλήσεις υδάτων, συνδράμουμε σε μεταφορές τροφίμων, νερού, φαρμακευτικού υλικού, προς υποστήριξη των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, οι οποίοι δοκιμάστηκαν από το πιο ακραίο πλημμυρικό φαινόμενο που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μας στη σύγχρονη ιστορία.

Σε ό,τι αφορά τη λίμνη Κάρλα, παρακολουθούμε την εξέλιξη της στάθμης του νερού, ενώ παράλληλα επιτηρούμε με Drones όλες τις παραλίμνιες περιοχές. Βρισκόμαστε και εκεί με ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας, όπως πλωτά μέσα και ερπυστριοφόρα οχήματα της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Όλες και όλοι, οι πυροσβέστριες και οι πυροσβέστες που βρέθηκαν και εξακολουθούν να είναι στο πεδίο είμαστε δίπλα σας.

Σημειωτέον ότι πολλοί και από τους συναδέλφους μας πυροσβέστες, οι οποίοι διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή, έχουν υποστεί και αυτοί ζημιές των οικιών ή περιουσιών τους, όπως πάρα πολλοί κάτοικοι της Θεσσαλίας.

Και αυτοί, καθώς και οι συνάδελφοί μας απ' όλη την Ελλάδα που βρίσκονται στο πεδίο ούτε μια στιγμή δεν κάναμε πίσω και δεν θα κάνουμε πίσω, αυτή είναι η αποστολή μας.

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους, με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα μας τα μέσα.

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας μας ζητηθεί μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση του φαινομένου».