Παντρεμένοι με πολιτικό γάμο από τον Ιανουάριο, η 40χρονη νοσηλεύτρια και ο σύζυγός της προετοιμάζονταν για το θρησκευτικό. Οι δυο τους ήθελαν να κάνουν οικογένεια, αυτό είπε ο άντρας, ο οποίος πενθεί από τη στιγμή που έμαθε τα μαντάτα για το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη, με τους πέντε νεκρούς της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Ο σύζυγος της 40χρονης νοσηλεύτριας είναι απαρηγόρητος. «Και εμείς νέο ζευγάρι κάναμε τα σχέδια μας, νέο ζευγάρι εννοώ παντρεμένοι. Θέλαμε να κάνουμε την οικογένειά μας, είχαμε προχωρήσει, δεν πρόλαβα» δήλωσε στο Star και προσέθεσε: «Όταν έφτασε στη Βεγγάζη, μιλάγαμε μέχρι τις τρεις παρά δέκα και μετά μπήκαν στα λεωφορεία. Μου λέει “από εδώ και πέρα δεν μπορώ να σου μιλήσω, θα σου μιλήσω όταν φτάσω”».




Ο γάμος που δεν έγινε



«Ετοιμαζόμασταν όλοι για το θρησκευτικό γάμο. Μιλήσαμε πριν από σχεδόν 25 μέρες, επειδή ετοιμαζόταν το ζευγάρι να έρθει διακοπές στη Λήμνο και κάναμε σχέδια να βρεθούμε. Ένα πρόβλημα υγείας του συζύγου δεν μας επέτρεψε να βρεθούμε. Το αφήσουμε να βρεθούμε στο γάμο. Πού να ξέρουμε τι γάμος μας περίμενε...» εξομολογήθηκε στο «T-live»  η νονά της 40χρονης, συνταξιούχος δημοσιογράφος, Βάσω Μώραλη. Σύμφωνα με την νονά της άτυχης επισμηναγού, σκοπός ζωής της 40χρονης, ήταν να προσφέρει και γι αυτό συμμετείχε σε αποστολές εκτός Ελλάδος.



«Ήθελε να απαλύνει όσο γινόταν τα βάσανα και τον πόνο των ανθρώπων. Αυτό την οδήγησε και στη Λιβύη και στην Ουγκάντα. Αυτό την οδήγησε και στη Λιβύη για να σταθεί δίπλα σε ανθρώπους που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες» ανέφερε η κυρία Μώραλη.

«Πήγε να κάνει ένα καλό, πήγε να βοηθήσει κόσμο και έφυγε άδικα. Θυμάμαι που πήγαινε στις αποστολές, της άρεσε αυτό το έκανε με πάρα πολλή αγάπη. Ήταν πάρα πολύ καλό παιδί» είπε ξαδέλφη της στον Alpha.

Η Εύη είχε καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, ζούσε στην Αθήνα και υπηρετούσε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο οικογενειακό περιβάλλον της.