Ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, κ. Ζαχαρίας Ζούπης, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «έγινε κάτι το πρωτοφανές μέσα σε τρεις εβδομάδες. Ένας άνθρωπος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και με την επικοινωνία ουσιαστικά βγαίνει ηγέτης ενός κόμματος».

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Κασσελάκης είναι το απόλυτο φαβορί», τόνισε.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, ανέφερε ότι «είναι ένα εγχείρημα στηριγμένο βασικά στην επικοινωνία. Αυτό κατά βάση έγινε σε βάρος της ουσίας της πολιτικής, δεν τον ακούσαμε τόσο πολύ να μιλάει πολιτικά και νομίζω ότι απευθύνθηκε αρκετά επιτυχημένα και στοχευμένα σε ένα εκλογικό σώμα το οποίο είναι πικραμένο, αναζητεί τι θα κάνει μετά τη συντριβή του Ιουνίου. Μου δίνεται η αίσθηση ότι αναζητούν έναν νέο Μεσσία, αναζητούν έναν αντι-Μητσοτάκη».

«Φαίνεται ότι δεν έγινε όσο έπρεπε κατανοητό στους άλλους υποψηφίους ότι ουσιαστικά δεν θέλανε απλώς μια αλλαγή προσώπου, αλλά έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, έναν άλλον ΣΥΡΙΖΑ και μια ελπίδα. Νομίζω ότι μεγάλο κομμάτι απ’ αυτούς που ψήφισαν Κασσελάκη, θεωρώντας ότι οι άλλες υποψηφιότητες δεν εξασφαλίζουν κάτι το καινούργιο, παίρνουν ένα ρίσκο, σου λέει "ας δοκιμάσουμε έναν νέο άνθρωπο να δούμε πώς θα πορευτεί"», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την ενότητα του κόμματος, επισήμανε πως «δεν είναι εύκολη συνθήκη, προφανώς θα υπάρχουν τριβές, ακόμη καλύπτονται πράγματα κάτω από το χαλί, αν και τσιτώνονται τα πράγματα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Νομίζω ότι η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέες δυσκολίες, θα αρχίσουν να τρέχουν εξελίξεις και κομβικό σημείο θα είναι το συνέδριο».

«Εκτίμησή μου είναι ότι ο κ. Κασσελάκης θα διευρύνει τη διαφορά του», κατέληξε ο κ. Ζούπης.