Ένα από τα πιο ακριβά αγαθά έχει γίνει το ελαιόλαδο, όπως δείχνουν τα στοιχεία, κι έτσι, όλο και πιο συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο δραστών.

Μάλιστα, ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη, καθώς άγνωστος δράστης έκλεψε από αποθήκη ηλικιωμένου 200 κιλά ελαιόλαδο. Ο ηλικιωμένος που κατήγγειλε χθες την κλοπή στην Αστυνομία, και μάλιστα του «έκατσε βαρύ», αφού η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου κυμαίνεται στα 7,5 – 8 ευρώ το κιλό και η οικονομική ζημιά από την κλοπή είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 89χρονου από το Γεράκι του δήμου Μινώα Πεδιάδος στην Κρήτη, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε αποθήκη ιδιοκτησίας του και έκλεψαν το λάδι που είχε αποθηκευμένο.

Η κλοπή, κατά τον ίδιο, έγινε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ή την προηγούμενη ημέρα. Από την Αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι η τιμή στο λάδι προβληματίζει όλο και περισσότερο μια σειρά από νοικοκυριά στη χώρα. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο γίνεται όλο και πιο ακριβό, με τους παραγωγούς να δηλώνουν πως δεν μπορούν να συγκρατήσουν τις τιμές και τα σούπερ μάρκετ πως δεν έχουν και εκείνα με τη σειρά τους περιθώρια για κάτι ανάλογο. Η όλη κατάσταση, όπως φαίνεται, κινεί το ενδιαφέρον κλεφτών, που χτυπούν, με στόχο να το πουλήσουν και να κερδίσουν χρήματα.

Τον Σεπτέμβριο σε παγκόσμιο επίπεδο οι τιμές του ελαιολάδου εκτοξεύτηκαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι έντονες ξηρασίες στις μεγάλες χώρες παραγωγής περιορίζουν τις προμήθειες. Όσο αυξάνονται οι τιμές, τόσο πληθαίνουν και οι κλοπές λαδιού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.

Η Mintec’s Holland προειδοποίησε ότι εάν τα αποθέματα ελαιολάδου συνεχίσουν να εξαντλούνται από την ξηρασία, τα αποθέματα θα μπορούσαν να εξαντληθούν πριν από τον Οκτώβριο, όπου συνήθως φτάνουν οι φρέσκες σοδειές.